Cioloş îşi va începe activitatea politică prin înfiinţarea unui ONG alături de foştii săi colaboratori din cabinetul tehnocrat, precum Dragoş Pîslaru (Muncă) sau Vlad Voiculescu (Sănătate). EVZ a aflat că unul dintre consilieri săi guvernamentali, Ionuţ Tiberiu Petrescu, a depus la OSIM o cerere de înregistare a mărcii „Platforma România 100”. ONG-ul lui Cioloş va elabora proiecte legislative pe care le va promova în Parlament prin intermediul PNL şi USR.

„Obiectivul nostru este să putem contribui la un proiect politic credibil sau o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri”, a afirmat Cioloş într-un interviu la RFI. Următoarele alegeri sunt prezidenţialele din 2019.

Contactat de EVZ, preşedintele PNL Raluca Turcan a evitat să comenteze situaţia apărută. „Nu pare să fie un proiect final. Voi avea un punct de vedere când dl Cioloş va face un anunţ definitiv”, a spus ea.

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a apreciat ca fiind un „lucru bun” implicarea lui Cioloş în politică. Potrivit acestuia, Cioloş are două variante la îndemână: „Să se alăture USR sau să facă alt partid”