Dacian Cioloș a declarat, sâmbătă, în timpul unei vizite la Galați, că o candidatură la alegerile prezidențiale este o posibilitate.

Liderul PLUS a menționat că momentan alianța cu USR va funcționa pentru alegerile europarlamentare, însă ar putea fi menținută și la alegerile parlamentare sau prezidențiale.

„Ne gândim la o formulă comună cu USR-ul pentru toate alegerile care vor urma până în 2020, dar deocamdată am discutat concret şi am ajuns la o formulă concretă pentru alegerile europarlamentare şi o să luăm lucrurile etapă cu etapă. De principiu, am discutat cu USR că o să mergem în parteneriat şi pentru prezidenţiale şi pentru locale şi pentru parlamentare, dar deocamdată ne concentrăm pe alegerile europarlamentare”, a declarat Cioloş, potrivit Agerpres.ro.

Întrebat dacă va fi candidatul alianței PLUS-USR la alegerile prezidențiale, Cioloş a declarat: 

„Nu am discutat lucrul acesta. E o posibilitate, pot să fie şi alte posibilităţi, important este ca la alegerile prezidenţiale viitorul preşedinte să fie în continuare de partea forţelor democratice în România, care să susţină programul politic pe care îl avem şi noi. E evident un subiect important, pentru că intenţia noastră este să obţinem o majoritate politică în viitorul Parlament care să ne permită să modificăm şi Constituţia şi preşedintele va avea un rol important aici”, a spus Dacian Cioloş.