Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu vrea să repare ce-a distrus Dragnea. Întâlniri cu liderii socialiștilor europeni
Ciolacu vrea să repare ce-a distrus Dragnea. Întâlniri cu liderii socialiștilor europeni

Ciolacu vrea să repare ce-a distrus Dragnea. Întâlniri cu liderii socialiștilor europeni

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, încearcă să repare răul făcut de fostul lider al partidului, Liviu Dragnea și să refacă relațiile cu socialiștii europeni. Președintele Camerei Deputaţilor, va efectua o vizită de lucru, la Bruxelles, prilej cu care se va întâlni cu Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni.

Președintele interimar al PSD se va mai întlni, la Bruxelles, cu Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, responsabil cu Pactul Ecologic European, precum şi cu David Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

Partidul Social Democrat trebuie să revină la masa dialogului european şi să renunţe la atitudini neconstructive, fără finalitate, a afirmat preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

„Îmi doresc şi cred că este o necesitate ca PSD să îşi recâştige dimensiunea sa de partid european. Trebuie să ne reconectăm la Europa. Este nevoie să reluăm dialogul şi să consolidăm relaţia cu prietenii şi cu partenerii din familia noastră europeană. Acesta este drumul PSD, acesta este drumul României! PSD trebuie să revină la masa dialogului european şi să nu ne mai întoarcem la atitudini închise, neconstructive şi fără finalitate. Avem obligaţia să facem acest lucru. Trebuie să pledăm cu demnitate, dar şi cu înţelepciune pentru interesele ţării noastre”, a declarat Marcel Ciolacu.

Relațiile dintre PSD și grupul socialiștilor europeni, în cadrul căruia activează, s-au răcit foarte tare în perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea. În numeroase rânduri, apropiații lui Dragnea i-au atacat pe liderii europeni care au solicitat PSD să înceteze cu loviturile la adresa Justiției și a statului de drept.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: