Evenimentul Zilei > Politica > După ce s-au sfâșiat, vor să o dea la pace. Îi face și lui loc la vârful PSD
După ce s-au sfâșiat, vor să o dea la pace. Îi face și lui loc la vârful PSD

După ce s-au sfâșiat, vor să o dea la pace. Îi face și lui loc la vârful PSD

La scurt timp după ce a fost ales președintele PSD, Marcel Ciolacu i-a făcut o invitație contracandidatului său, Eugen Teodorovici.

„O să mai fac un lucru…Acum, mi-l conferă totuși funcția de președinte al PSD. O să-l invit pe Eugoen Teodorovici să se alăture acestei echipe și să înțeleagă că o entitate cum este PSD depășeșe jocul singular. Filmele cu Chuck Noriss, cu lupul singuratic, erau prin `75.

Întrebat ce funcție îi propune fostului ministru Orlando Teodorovici, Marcel Ciolacu a răspuns că se va „găsi soluția cea mai bună”.

Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Partidului Social Democrat în urma votului exprimat de către cei 1.460 de delegaţi din cele 39 de centre regionale organizate, sâmbătă, în cadrul congresului extraordinar al partidului.

În urma votului secret, cu buletine, Marcel Ciolacu a fost desemnat preşedinte al PSD cu 1.310 voturi pentru moţiunea susţinută de acesta, iar Eugen Teodorovici a primit 91 de voturi. Totodată, au fost înregistrate 49 de voturi nule.

În discursul rostit înaintea votării, Marcel Ciolacu a afirmat că PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe „tătuci”.

„Avem oameni extraordinari, bine pregătiţi, profesionişti, care şi-au demonstrat competenţa fiecare în domeniul său, dar care nu au fost lăsaţi să vină în faţă. PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Şi, în mod evident, acest lucru nu a făcut bine partidului, şi nici României. Vremea tătucilor a apus”, a afirmat Ciolacu la congresul extraordinar al PSD de la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, l-a criticat dur pe Marcel Ciolacu pentru aceste afirmații.

„Eu sunt unul dintre aceia care m-am luptat din răsputeri ca acest congres să fie un congres ordinar al partidului, să fie un congres la termen, să fie un congres desfăşurat pe baze statutare serioase şi nu pe modificări şi încropeli făcute la repezeală, astfel încât să ne cadă cât mai bine atunci când trebuie să participăm la procesul democratic al alegerii structurilor de decizie ale PSD(…)

Eu credeam, acum 30 de ani, că m-am înscris într-un partid modern deja. Dar, sigur, modernismul nu e proprietatea nimănui şi, evident, apreciez această tendinţă de a vă situa în linia modernismului şi de a înlătura vechile metode. Vechile metode le asimilez aici cu exprimarea domnului preşedinte interimar, care a spus că a trecut vremea tătucilor.

Poate că e bine ca la adresa liderilor noştri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenţie. Că printre aceştia au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase… şi ar fi cazul să ne măsurăm puţin înălţimea, chiar dacă rigla sau ruleta pe care o folosim arată câteva sute de centimetri”, a spus Buzatu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: