Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au criticat, sâmbătă, faptul că negocierile dintre PNL şi USR PLUS privind stabilirea candidaţilor la alegerile locale au avut loc la Palatul Victoria, susţinând că premierul Ludovic Orban a transformat Guvernul în sediu de partid.

„Zbaterile electorale ale lui Orban sunt o ruşine pentru ceea ce ar trebui să însemne Guvernul României! În nicio ţară civilizată, Guvernul nu este folosit pentru tranzacţii şi negocieri politice. Doar la noi, Orban a transformat Guvernul mai întâi în cârciumă şi acum în sediu de partid „, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Politicianul susţine că premierul Orban este preocupat în continuare „doar” de alegeri, în loc să discute despre investiţii, spitale, şomaj, alocaţii şi pensii. „Nimic pentru oameni, totul pentru ei şi pentru buzunarele lor! Degeaba! E în #FIREA oamenilor să îi măture la vot!”, a plusat triumfalist Ciolacu făcând cu ochiul aliatei sale-cheie.

Clădirea a fost „pângărită”

În aceeași retorică a dezastrului la adresa competitorilor l-a secondat însăși doamna primar, tot pe Facebook, cu acuzații ca „Abuz de funcţie! Abuz de putere! Abuz de încredere! Folosirea fondurilor publice pentru interese de partid!”. În opinia actualului primar al Capitalei, clădirea Guvernului a fost „pângărită” și transformată în loc de „tranzacţii politice murdare”.

„Caz unic în lume, raportat la ţările democratice, nu la dictaturi, clădirea Guvernului din Piaţa Victoriei – cea care ar trebui să fie laboratorul deciziilor bune pentru toţi românii, indiferent de regiune istorică, vârstă, profesie, confesiune, opţiuni politice – a fost pângărită prin transformarea acesteia în loc de tranzacţii politice murdare, în detrimentul cetăţenilor!”, a scris Firea, pe Facebook.

Ea a adăugat că Vlad Voiculescu şi-a negociat postul de viceprimar al Capitalei, responsabil cu domeniile sănătate şi social. Preşedintele USR, Dan Barna, şi deputatul Claudiu Năsui au publicat pe Facebook fotografii de la negocierile cu PNL privind candidaţii la alegerile locale din Bucureşti, din care reiese că discuţiile au fost purtate la Palatul Victoria.