Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu: Orban a cumpărat primari sau parlamentari
Ciolacu: Orban a cumpărat primari sau parlamentari

Ciolacu: Orban a cumpărat primari sau parlamentari

„Nimeni, niciodată, nu a făcut aşa ceva în România. Decât în România normală a preşedintelui Iohannis”, a lansat liderul PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că premierul Ludovic Orban a folosit banii din fondul de rezervă al Guvernul ca să „cumpere primari sau parlamentari”.

„Vorbim de banii noştri – şi ai mei, şi ai dumneavoastră, pe care vremelnic îi gestionează prim-ministrul României”, a spus Marcel Ciolacu, acuzându-l pe Orban că nu a direcționat banii din acest fond de rezervă către „adevăratele probleme ale românilor”, scrie Agerpres.

„Niciun municipiu reşedinţă de judeţ condus de către un primar făcând parte din PSD nu a primit niciun ban. Noi nu vorbim de banii lui Orban, nu vorbim de banii preşedintelui Iohannis sau despre România normală care ne-o promitea domnul preşedinte Iohannis. Vorbim de banii noştri – şi ai mei, şi ai dumneavoastră, pe care vremelnic îi gestionează prim-ministrul României -, pe care, în loc să-i direcţioneze către adevăratele probleme ale românilor şi priorităţile românilor, i-a folosit pentru a cumpăra primari sau parlamentari”, a declarat liderul social-democrat în timpul unei conferințe de presă.

Ciolacu a mai precizat că hotărârea prin care au fost alocaţi banii va fi atacată de PSD în contencios administrativ, iar administraţiile locale conduse de social-democraţi vor primi bani la rectificarea bugetară.

„Vom încerca să îndreptăm acest lucru în Parlament, dar vorbim de o hotărâre de guvern. Avem în Parlament proiectul de rectificare, unde vom îndrepta această anomalie făcută de Orban, iar în ceea ce priveşte hotărârea de guvern, o vom ataca în contencios. Este inadmisibil, vă repet, nimeni nu şi-a permis acest lucru”.

Marcel Ciolacu a continuat: „Cred că dacă ar fi fost un prim-ministru pesedist, l-ar fi arestat din şedinţa de guvern. Să uiţi că pandemia este peste tot în ţară nu ţine cont de culoarea politică, lucru dovedit de acest record de astăzi şi îngrijorarea primarilor. Nimeni, niciodată, nu a făcut aşa ceva în România. Decât în România normală a preşedintelui Iohannis”, a spus liderul PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: