Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu amenință că PSD se va adresa Avocatului Poporului cu privire la Ordonanța de Urgență ce modifică sistemul electoral și va sesiza și Comisia de la Veneția.

Acesta amenință și cu luarea tuturor măsurilor pentru a se desecretiza stenogramele din ședința de Guvern de marți seara, când Executivul a adoptat, pe bandă rulantă, 25 de ordonanţe de urgenţă şi 31 de hotărâri.

„Eu, în virtutea funcției de președinte al Camerei, nu am acces, în acest moment, la toate Ordonanțele votate azi-noapte de către Guvernul Orban. Îi felicit, între ghilimele, pentru acest record absolut, de 25 de Ordonanțe și 31 de Hotărâri de Guvern date într-o noapte.

Categoric vom scrie mai mulți președinți de partide Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la Ordonanța de modificare a sistemului din nou electoral”, a spus Ciolacu. O să sesizăm iar comisia de monitorizare de la APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei) şi Comisia de la Veneția și vom cere desecretizarea stenogramelor din ședința de guvern de azi-noapte, să vadă şi să citească toţi românii ce s-a putut întâmpla într-o şedinţă de guvern din toiul nopţii. O să revenim după moţiunea de cenzură care va trece”, a anunţat, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: