Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu îi dă emoții lui Vlad Voiculescu înainte de moțiune: „La vot secret trece”
Ciolacu îi dă emoții lui Vlad Voiculescu înainte de moțiune: „La vot secret trece”

Ciolacu îi dă emoții lui Vlad Voiculescu înainte de moțiune: „La vot secret trece”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi dă emoții lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, înainte de votul pe moțiunea simplă depusă de PSD împotriva sa.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, îi dă emoții lui Vlad Voiculescu înainte de votul pe moțiunea simplă.

Moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu ar trece dacă s-ar vota secret. Estimarea îi aparține liderului PSD, Marcel Ciolacu. Miercuri este programat votul pe moțiunea simplă depusă la Camera Deputaților împotriva lui Vlad Voiculescu.

Într-o intervenție la TVR 1, Marcel Ciolacu a declarat că moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu ar putea trece. Liderul PSD a precizat că pentru aceasta ar trebui ca votul să fie dat secret.

„Nu stiu, vedem maine (miercuri – n.red.). Daca s-ar face vot secret, cu bile, categoric ar trece. Moțiunile simple sunt un fel de cartonaș galben sau roșu arătat unui ministru în exercițiu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Moțiunea simplă este susținută de PSD și AUR, în vreme ce PNL USR-PLUS si UDMR au anunțat că vor vota contra.

Ciolacu îi dă emoții lui Vlad Voiculescu

Luni, Camera Deputaților a dezbătut moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Moțiunea a fost depusă în urmă cu o săptămână și este intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”. Aceasta a fost semnată de 109 deputaţi social-democraţi.

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Ei motivează spunând că în timpul care a trecut de la învestirea sa a dat dovadă de incoerență, lipsă de profesionalism și responsabilitate.

„Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! (…) Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor”. se arată în moţiune.

Iniţiatorii demersului susţin că, după tragediile de la Piatra-Neamţ şi de la „Matei Balş” din Capitală, Voiculescu recunoaşte „senin” că nu a făcut nimic din ceea ce susţinea că trebuie făcut urgent.