Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu iese la atac: „În cazul în care există abuzuri o să depunem moţiunea de cenzură”
Ciolacu iese la atac: „În cazul în care există abuzuri o să depunem moţiunea de cenzură”

Ciolacu iese la atac: „În cazul în care există abuzuri o să depunem moţiunea de cenzură”

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a făcut o nouă avertizare către Guvernul Orban.

Marcel Ciolacu a declarat că în situaţia în care vor exista abuzuri cu privire la drepturile şi libertăţile populaţiei, partidul pe care îl conduce va depunde o moţiune de cenzură.

„Trebuia o astfel de lege, așa arată acum legea este funcţională. Am avut două abordări, cea cu societatea civilă, ONG. La senat a fost abordarea pe drepturile omului. Eu consider că trebuia să existe un cadru legislativ.

În cazul în care există nişte abuzuri o să depunem moţiunea de cenzură. Abuzuri în ceea ce priveşte libertatea omului. Nu poţi prin ordin de ministru să restrângi.

Cifrele sunt reale, ce este nespus este că nu ei fac toate testările. Românii merg şi se testează în mediul privat”, a spus liderul social-democraților, la Antena 3.

De partea cealaltă, premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că imediat ce va intra în vigoare legea carantinării şi a izolării se vor stabili noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza de toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni epidemia și pentru a reduce numărul de infectări.

Imediat ce intră în vigoare legea (n.r. carantinei și izolării) vom stabili toate măsurile și toate acțiunile necesare care sunt permise de noua lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătății. Nu ne dorim să includem nicio restricție suplimentară. (…)

Transmitem același mesaj către oameni: respectați regulile, respectați măsurile de protecție sanitară”, a spus Ludovic Orban.

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 972 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 681 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 293 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 967.192 de teste.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: