Ciolacu, despre alianța Ponta-Negoiță: Un ajutor direct pentru Nicușor Dan

Ciolacu, despre alianța Ponta-Negoiță: Un ajutor direct pentru Nicușor Dan

Alianţa Pro Bucureşti 2020 - anunţată de Victor Ponta şi Robert Negoiţă - reprezintă un ajutor direct pentru Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, apreciază liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, într-o postare făcută duminică pe Facebook.

"Aşa-zisa alianţă anunţată de Victor Ponta reprezintă un ajutor direct pentru Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Un om de stânga a ales să trădeze din nou valorile social-democrate şi să facă jocurile PNL şi ale preşedintelui Iohannis. Păcat!", afirmă Ciolacu.

El îşi reiterează sprijinul pentru Gabriela Firea.

"Le dau însă o veste proastă: Gabriela Firea îi va spulbera! Pentru că spre deosebire de cei care fac şi desfac alianţe politice pe sub masă, Gabriela Firea a demonstrat că este interesată doar de oameni şi de viaţa lor. Iar PSD o va sprijini în continuare!", a mai scris Ciolacu pe reţeaua de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Pro România, partid condus de Victor Ponta, şi formaţiunea lansată de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Partidul Bucureşti 2020, au anunţat constituirea unei alianţe în perspectiva alegerilor locale.

Victor Ponta a spus că îl susţine pe Robert Negoiţă pentru Primăria sectorului 3, dar şi pentru Primăria Capitalei – atât în 2020, cât şi în 2024.

În schimb, Negoiţă a precizat că lansarea candidaţilor acestei alianţe se va stabili ulterior.

Întrebat dacă va candida el însuși la Primăria Capitalei, Victor Ponta a reiterat că Pro România va avea un candidat propriu, despre care şi-a exprimat speranţa că va fi mai bun decât el. „Pro România va avea un candidat care va oferi o alternativă faţă de domnul Nicuşor Dan şi doamna Firea. Pro România o să aibă candidat care va lua multe voturi de la Nicuşor Dan şi de la Gabriela Firea”, a declarat Victor Ponta.

Ultimul sondaj IRSOP, o arată pe Gabriela Firea în fruntea preferințelor bucureștenilor în vederea alegerilor locale.

Astfel, Firea este cotată cu 45%, în timp ce Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR pentru Primăria București, are 38%. Surpriza vine de la prezența lui Viorel Cataramă în sondaj cu o cotă de 9%. El s-a făcut remarcat în ultimele luni drept unul din liderii mișcării care nu crede în pericolul reprezentat de coronavirus.