Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu a răbufnit. Mesaj acid pentru premier. „Golănesc este atunci când…”
Ciolacu a răbufnit. Mesaj acid pentru premier. „Golănesc este atunci când…”

Ciolacu a răbufnit. Mesaj acid pentru premier. „Golănesc este atunci când…”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, lansează un atac la Guvernul condus de Ludovic Orban, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a afirmat că moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a reprezentat o „golăneală”.

„Dreptul legal, democratic și constituțional al PSD de a depune moțiune simplă împotriva lui Cîțu a fost calificat drept ”golănesc”.

Hai să vă spun eu ce cred că e ”golănesc”, pentru că tocmai am citit proiectul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului privind abilitarea de a emite ordonanțe simple pe perioada vacanței parlamentare.

”Golănesc” este când Orban trimite legi în Parlament fără să țină cont de avizul Consiliului Legislativ. PNL și guvernul lor de incompetenți ar fi aflat că nu poți să modifici prin Lege de abilitare prevederi organice din alte legi. Apropos, Orban, vezi că lipsa avizului de la Consiliul Legislativ e motiv clar de neconstituționalitate!

”Golănesc” mai este când Guvernul cere Parlamentului să poată da ordonanțe pe domenii generice, deși legea te obligă să spui clar ce vrei să faci.

În sfârșit, ”Golăneală” este să ajungi să guvernezi o țară fără să stăpânești lucruri de bază și proceduri elementare în relația cu Parlamentul.

Sau ești doar un amator. Și te cheamă Ludovic Orban!”, a scris Marcel Ciolacu.