Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ciolacu a răbufnit după întâlnirea cu premierul Cîțu. Cum s-a transformat PNRR într-un plan secret
Ciolacu a răbufnit după întâlnirea cu premierul Cîțu. Cum s-a transformat PNRR într-un plan secret

Ciolacu a răbufnit după întâlnirea cu premierul Cîțu. Cum s-a transformat PNRR într-un plan secret

Marcel Ciolacu a declarat că nu a avut acces, în întâlnirea cu premierul Florin Cîţu, la PNRR, precizând că social-democraţii îşi doresc un Plan naţional "transparent" şi "descentralizat" în teritoriu.

Marcel Ciolacu s-a declarat dezamăgit de întâlnirea pe care a avut-o cu Florin Cîțu, liderul PNL.

„Nu am avut plăcerea de a avea acces la PNRR. Au fost prezentate nişte principii şi cam care este viziunea. Avem o promisiune că ni se va trimite acest plan ca să îl putem discuta mai aprofundat, cu specialiştii, ca să vedem cum găsim totuşi nişte mecanisme clare şi transparente de acces şi de absorbţie a acestor bani.

Nu am avut detaliile reformelor. Aveam şi noi propuneri de reforme în acest moment pentru a fi prinse în PNRR, urmând totuşi ca acestea să fie discutate de specialişti cu ministrul Fondurilor Europene.

Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are coerenţă şi o viziune clară (…) a motorului economic din toată Europa. Nu cunoaştem concret ce granturi vor merge către IMM-uri, nu cunoaştem reforme pe zona de pensii şi sperăm să ne revină aceste informaţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, după întâlnirea cu premierul Florin Cîţu.

Marcel Ciolacu a subliniat că PNRR „nu este un plan secret”

„Nu ne interesează componentele care se află încă în negociere. Sperăm să deblocăm acest lucru şi să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlament.(…) Aşteptăm să primim PNRR şi să discutăm cu specialiştii aplicat pe fiecare domeniu, aşteptăm mecanismele transparente. Am asistat cu toţii la un efort de centralizare a PNRR, nu de descentralizare. Noi venim, în continuare, cu ideea de descentralizare în teritoriu a acestui PNRR, nu de centralizare în pixul unui anumit ministru, bun sau rău, cum este el. (…) Ne interesează ca acest PNRR să fie cât mai transparent şi descentralizat”, a explicat Ciolacu.

Ciolacu a răbufnit după întâlnirea cu premierul Cîțu. Cum s-a transformat PNRR într-un plan secret
Ciolacu a răbufnit după întâlnirea cu premierul Cîțu. Cum s-a transformat PNRR într-un plan secret

Marcel Ciolacu a menţionat că întâlnirea „s-a finalizat cu o promisiune”

„Rămân acelaşi Marcel Ciolacu, un om de bună credinţă. Am venit cu credinţa că vom ieşi, tot astăzi, cu un plan pentru români. Nu s-a reuşit acest lucru. Am venit să-l ajutăm pe domnul Cîţu să iasă din impas, pentru că deja au trimis două planuri, pe care Comisia le-a respins. Dacă doreşte să avem un plan naţional acceptat de toată lumea, cred că este bine să continuăm această colaborare”, a adăugat Ciolacu.

Referindu-se la salariul minim european, Ciolacu a apreciat că există „o problemă de comunicare între instituţiile statului”.

„Eu l-am întrebat pe domnul prim-ministru de ce MAE a făcut recomandarea tuturor europarlamentarilor să voteze în Parlamentul European împotriva salariului minim european. Domnul Cîţu a spus că dacă această recomandare a fost făcută de MAE, şi-o asumă. Nu ştiu dacă îşi asumă ceea ce a semnat domnul preşedinte Iohannis, că e de acord cu salariul minim european. E o problemă de comunicare între instituţiile statului”, a mai spus Ciolacu.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: