Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine va prelua șefia clanului Duduianu. Testamentul lăsat de Emi Pian
Cine va prelua șefia clanului Duduianu. Testamentul lăsat de Emi Pian

Cine va prelua șefia clanului Duduianu. Testamentul lăsat de Emi Pian

Clanul Duduianu a rămas fără căpetenie, după moartea fulgerătoare a liderului Emil Pian.

Alegerea noului lider al clanului Duduianu pare că este o etapă destul de complicată pentru această grupare. Nicolae, capul familiei, este în închisoare din primăvară, iar alți cinci membri ai clanului sunt arestați pentru 30 de zile, într-un dosar de șantaj și amenințare. Astfel, Militiade Văduva, zis Seif, dar și Sofian Văduva, zis Denom, nu ar putea prelua „frâiele” grupării, cel puțin deocamdată, pentru că sunt personaje cheie în procesul amintit mai sus, informează cancan.ro.

Conform tradiției țigănești, testamentul nu va fi unul scris, legalizat la notar, ci „moștenirea” se va face prin viu grai. Sursa citată menționează că rolul de lider al clanului Duduienilor va fi preluat de unul dintre frații lui Emi Pian, care a revenit în țară după mai mulți ani în care a locuit peste hotare.

Tatăl lui Pian va da ordine din închisoare

„Frații lui Emi Pian au început să ajungă în România pentru a participa la înmormântare. Din ce știu eu unul din fratele regelui nostru va prelua conducerea clanului (n.r. sursa nu a dorit să dezvăluie numele fratelui). Răzbunarea va fi mare și cruntă. În țigănie nu există testament ca la români, acest lucru se va face pe bază de ierarhie. Din închisoare Nicolae Duduianu (tatăl lui Emi Pian) va da ordine clare pentru a nu lăsa averea pierdută.

Banii dați cu camată se recuperează în 90% din cazuri. Nu există să dai bani împrumut și să n-aibă cine-i recupera. Chiar și dacă n-ar fi moștenitori sau să presupunem că ar fi fost distrus clanul, ‘legile’ cămătăriei sunt clare. Clanurile se unesc între ele. Există alianțe între clanurile mari și cele mici. Recuperatorii sunt în toate. Și niciunul din cei care a primit bani cu camată nu speră acum că nu va da banii înapoi celor din familia Duduianu.

Sunt milioane de euro date cu camată, Nicolae va recupera pâna la ultimul parai. Dacă vrei să fie cum spui tu, testamentul e clar și nimeni nu-l încalcă. Chiar dacă nu facem hârtii de testament, noi țiganii știm legile noastre. Nu te poți duce la notar să faci testament că banii nu stau în bancă sau casete de valori, banii stau în casă la noi. Așa va face și familia lui Emi Pian. Frate-su va prelua conducerea și va trece la recuperat toți banii”, a declarat o sursă apropiată familiei lui Pian, pentru Huff.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: