Cine va fi portdrapelul la olimpiada Tokyo 2020

Cine va fi portdrapelul la olimpiada Tokyo 2020

Conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COR) a decis ca Simona Halep să fie portdrapelul României la Olimpiada din 2020 de la Tokyo.

Presedintele COR, Mihai Covaliu a fost cel care a propus-o pe Simona Halep pentru poziția de portdrapel al României. El a pronuntat numele Simonei Halep în vederea stabilirii sportivului care va purta steagul tarii noastre la Ceremonia de Deschidere a Olimpiadei de Vara Japoneze.

„S-a vorbit și, evident, Simona Halep este unul dintre sportivii emblematici ai României. Există o procedura care va fi urmată și de această dată, la fel că la precedentele ediții ale Jocurilor Olimpice. Simona Halep va fi propusă că portdrapel al României la Tokyo, iar Comitetul Executiv al COSR urmează să valideze această propunere”, a declarat Mihai Covaliu.

„Pentru mine e o onoare să fac parte din acest lot olimpic. Cred că e cea mai mare realizare pentru toți sportivii, aceea de a-ți reprezenta țară. Cu siguranță va fi un moment deosebit, așa cum a fost și la Londra. E o emoție diferită și sper să am parte de ea în 2020,” a mai afirmat Simona Halep.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vreau să-mi exprim public dorința de a fi portdrapel în 2020, dacă o să merit, iar cei care decid vor crede că pot fi portdrapel. Ar fi o mare bucurie”, spunea Simona Halep în 2018.

„Obiectivul meu principal e Olimpiada, îmi doresc o medalie! Vreau să aduc o medalie anul viitor să ne bucurăm cu toții de ea,” a spus Simona Halep după ce a câștigat titlul la Wimbledon în acest an, informează sport.ro.