Potrivit TGCOM24 din Italia, o echipă de cercetători de la Universitatea Berna din Elveția anunță  că elvețienii ar putea fi imunizați începând cu luna octombrie.

Martin Bachmann, care conduce un grup de experți de la diferite universități elvețiene. a anunțat că dezvoltă un așa-numit vaccin sintetizat genetic, bazat pe particule similare virusului.

Aceste vaccinuri – utilizate pentru hepatita B, de exemplu – funcționează prin eliminarea proteinei pe care virusul o folosește pentru a se atașa de o celulă.

„Planificăm să imunizăm primele persoane în august și, apoi, să efectuăm o mare vaccinare în octombrie”, susține Bachmann.

Potrivit expertului, noul coronavirus este stabil din punct de vedere genetic și, spre deosebire de gripă, este foarte posibil să nu necesite mai mult de un vaccin pentru o perioadă relativ lungă de timp.

„Strategia noastră este să obținem imunizarea cel puțin a întregii populații elvețiene în următoarele șase luni și, prin urmare, să începem să producem vaccinul pentru piața globală. Acesta este un obiectiv ambițios, dar vă asigur că avem o șansă mare”, a adăugat Bachmann.

Nici englezii nu vor să renunțe la mândria de scăpa umanitatea de noul coronavirus, anunță Euronews.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE