Publicația franceză Le Figaro dedică un amplu material luptei pentru Cotroceni și titrează: „Președintele Klaus Iohannis, în pole-position”. Jurnaliștii din Hexagon sunt convinși că nicio surpriză nu va anula pariurile deja puse la alegerile din noiembrie.

Le Figaro a remarcat victoria de joi Opoziției, care a reușit să dea jos Guvernul Dăncilă. Mai mult, scrie autorul articolului, controversatul ziarist Paul Cozighian, Iohannis are acum toate șansele să câștige un al doilea mandat în fruntea statului. Cu Partidul Național Liberal la Putere, nimic nu-i mai stă în cale fostului edil al Sibiului..

În același articol se vorbește și despre războiul pe care Klaus Iohannis l-a dus cu PSD, fiind remarcate bătăliile în care președintele a reușit să înfrâneze mașina social-democrată.

Publicația Le Figaro nu îl uită nici pe Liviu Dragnea, fostul lider PSD. Despre acesta, se scrie că a ajuns în spatele gratiilor, asta în timp ce „adversarul său de moarte”, Laura Codruța Kovesi, este noul procuror-șef al Parchetului European.