Cunoscutul psiholog criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre posibilele motive care au dus la moartea omului de afaceri Ioan Crișan, în explozia de la finalul săptămânii trecute. Tudorel Butoi și-a dezvoltat teoria în emisiunea Sinteza Zilei, difuzată de Antena 3. El a vorbit despre profilul posibilului asasin al omului de afaceri.

În acest context, Tudorel Butoi a vorbit despre cine ar putea fi în spatele acestei crime, cel care a comandat a comandat asasinatul.

„Din tot ceea ce a dezvăluit până acum presa, lucrurile sunt de-a dreptul spectaculoase și au o logică imbatabilă. Dar în meseria mea, nu am plecat niciodată atât de departe, pentru că tot întunericul e sub lampă”, a precizat Tudorel Butoi.

Potrivit spuselor sale, anchetatorii vor trebui să stabilească conexiunile omului de afaceri ucis. El a precizat că apar multe semne de întrebare legat de refuzul acestuia de a depune plângere împotriva celor care l-au jefuit în trecut

Acest om trebuie decriptat pentru cine este și cui folosește uciderea lui. Eu surprind că este un om căruia i s-au furat niște bani, de două ori, și n-a depus plângere. De ce să nu depun plângere? Sunt banii trudiți de mine, cu riscurile mele profesionale, depun plângere și vreau să-mi găsiți autorii care mi-au furat seiful din casă și așa mai departe. Dacă banii au o altă proveniență și pot fi întrebat de unde sunt și cum, atunci eu tac”, a spus Tudorel Butoi la Antena 3.

prof.tudorel butoi

Un comportament suspect

Psihologul criminalist a precizat că genul acesta de comportament, refuzul de a solicita anchetatorilor să-i identifice pe cei care l-au jefuit este specific lumii interlope.

„În lumea interlopă se știe treaba aceasta. Ați văzut cum se taie, se înjunghie și nu depun plângere?”, a mai spus Tudorel Butoi.

Cine este Ioan Crișan

Omul de afaceri din Arad a murit sâmbătă dimineață într-o explozie provocată la mașina în care se afla. Mașina a explodat într-o deflagrație extrem de puternică, iar autoritățile investighează un posibil asasinat la comandă.

Ioan Crişan (67 de ani) a lucrat ca electronist la Aeroportul din Arad, timp de 25 de ani, iar ulterior în transporturi. Pasiunea pentru pescuit l-a făcut să înființeze o crescătorie de somn african. Crișan a cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoşu, la 7 kilometri de Arad și a amenajat aici 22 de bazine, unde a început să crească somn african cu dimensiuni cuprinse între 250 de grame şi 15 kilograme. Primii pești i-a adus dintr-o crescătorie din Ungaria.

În urmă cu doi ani, sediul firmei lui Ioan Crişan a fost jefuit. Hoţii au furat atunci un seif în care se aflau 100.000 de euro. Dosarul este şi acum deschis pentru că autorii jafului nu au fost prinşi.