Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine poate fi asasinul omului de afaceri Ioan Crișan. „În lumea interlopă se știe”
Cine poate fi asasinul omului de afaceri Ioan Crișan. „În lumea interlopă se știe”

Cine poate fi asasinul omului de afaceri Ioan Crișan. „În lumea interlopă se știe”

Asasinul omului de afaceri Ioan Crișan, din Arad, trebuie căutat printre cei care ar avea de câștigat de pe urma morții sale.

Cunoscutul psiholog criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre posibilele motive care au dus la moartea omului de afaceri Ioan Crișan, în explozia de la finalul săptămânii trecute. Tudorel Butoi și-a dezvoltat teoria în emisiunea Sinteza Zilei, difuzată de Antena 3. El a vorbit despre profilul posibilului asasin al omului de afaceri.

În acest context, Tudorel Butoi a vorbit despre cine ar putea fi în spatele acestei crime, cel care a comandat a comandat asasinatul.

„Din tot ceea ce a dezvăluit până acum presa, lucrurile sunt de-a dreptul spectaculoase și au o logică imbatabilă. Dar în meseria mea, nu am plecat niciodată atât de departe, pentru că tot întunericul e sub lampă”, a precizat Tudorel Butoi.

Potrivit spuselor sale, anchetatorii vor trebui să stabilească conexiunile omului de afaceri ucis. El a precizat că apar multe semne de întrebare legat de refuzul acestuia de a depune plângere împotriva celor care l-au jefuit în trecut

Acest om trebuie decriptat pentru cine este și cui folosește uciderea lui. Eu surprind că este un om căruia i s-au furat niște bani, de două ori, și n-a depus plângere. De ce să nu depun plângere? Sunt banii trudiți de mine, cu riscurile mele profesionale, depun plângere și vreau să-mi găsiți autorii care mi-au furat seiful din casă și așa mai departe. Dacă banii au o altă proveniență și pot fi întrebat de unde sunt și cum, atunci eu tac”, a spus Tudorel Butoi la Antena 3.

prof.tudorel butoi

Un comportament suspect

Psihologul criminalist a precizat că genul acesta de comportament, refuzul de a solicita anchetatorilor să-i identifice pe cei care l-au jefuit este specific lumii interlope.

„În lumea interlopă se știe treaba aceasta. Ați văzut cum se taie, se înjunghie și nu depun plângere?”, a mai spus Tudorel Butoi.

Cine este Ioan Crișan

Omul de afaceri din Arad a murit sâmbătă dimineață într-o explozie provocată la mașina în care se afla. Mașina a explodat într-o deflagrație extrem de puternică, iar autoritățile investighează un posibil asasinat la comandă.

Ioan Crişan (67 de ani) a lucrat ca electronist la Aeroportul din Arad, timp de 25 de ani, iar ulterior în transporturi. Pasiunea pentru pescuit l-a făcut să înființeze o crescătorie de somn african. Crișan a cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoşu, la 7 kilometri de Arad și a amenajat aici 22 de bazine, unde a început să crească somn african cu dimensiuni cuprinse între 250 de grame şi 15 kilograme. Primii pești i-a adus dintr-o crescătorie din Ungaria.

În urmă cu doi ani, sediul firmei lui Ioan Crişan a fost jefuit. Hoţii au furat atunci un seif în care se aflau 100.000 de euro. Dosarul este şi acum deschis pentru că autorii jafului nu au fost prinşi.