Filmul evenimentului din această dimineață de la Arad arată cum s-a conturat prima ipoteză.

1.Obiceiul cafelei de dimineață al lui Ioan Crișan era cunoscut de multă lume. Zilnic venea la cafeneaua de lângă magazinul Profi, din centrul Aradului.

Sâmbătă, la ora 06.55, cu puțin timp înainte de deschiderea localului, omul de afaceri Ioan Crișan (66 de ani), fostul socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea (tatăl Laurei Bîlcea) a sosit la local, iar una din angajate i-a făcut o cafea. Aceasta este declarația uneia din martore, angajată a cafenelei, care l-a observat pe bărbat când a ieșit, s-a dus spre mașina sa, un Mercedes aflat în parcarea de la Profi, și s-a urcat la volan. Tot ea a spus polițiștilor că explozia s-a produs după câteva secunde de la urcarea bărbatului în mașină. Un coleg din cafenea a încercat să domolească focul cu un stingător, însă flăcările au izbucnit și mai puternic și omul s-a retras de frica unei alte explozii.

asasinat arad

2.O femeie, locatară în blocul care are parcarea în față, a declarat că, doar cu puțin timp înainte ca Ioan Crișan să iasă din cafenea, a observat de la geamul ei un bărbat în geacă neagră care umbla la mașină. I s-a părut ciudat și s-a dus să-și ia telefonul ca să filmeze scena. Când a revenit la fereastră, bărbatul dispăruse și la scurt timp a auzit explozia.

3.Un martor care s-a aflat în apropierea Mercedesului când ardea a spus polițiștilor că a simțit miros de praf de pușcă în jur.

  1. Pompierii de la ISU au găsit în interiorul mașinii un corp carbonizat (n.r. fotografiile sunt relevante), greu de afirmat că ar fi vorba de un bărbat sau femeie. Trupul, care se aflase pe scaunul șoferului, era împins spre bancheta din spate, aproape de portbagaj.
  2. SRI, care a participat la ancheta de la fața locului, a comunicat că au fost prelevate substanțe care au putut genera explozia, componente ale dispozitivului plasat.
  3. Surse judiciare spun că ofițerii criminalisti au gasit urme de explozibil sub bancheta Mercedesului. Se așteaptă expertizarea autoturismului fiindcă faptul că scaunul șoferului a fost împins spre spatele mașinii arată că explozia s-a produs dinspre față.

Anchetatorii sunt încă la fața locului, dar s-au început și audierile. Se caută informații despre divergențe din trecutul omului de afaceri pentru a se contura un posibil motiv pentru care acest om de afaceri arădean ar fi fost omorât.

Așa cum EVZ a arătat deja, Ioan Crișan nu avea niște afaceri extrem de bănoase în ultimii 3 ani. Fiind, însă, într-un oraș de graniță, anturajul acestuia poate fi dubios, la fel ca și niște afaceri subterane, mai puțin știute.

În acest moment, o importanță majoră în anchetă o au imaginile de pe camerele de luat vederi amplasate în parcarea supermarketului.