În același timp, presa locală din Arad scrie despre legaturi periculoase cu traficul de țigări din zonă, în care ar fi implicați și polițiști.

Potrivit aradon.ro, peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă au fost confiscate luni, iar marfa a fost transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj. Șoferul a reușit să fugă, iar oamenii legii nu i-au stabilit deocamdată identitatea. Nu s-a stabilit nici măcar cui aparține automarfarul folosit la transportarea țigărilor de contrabandă.

Întâmplarea este acum pusă în legătură cu explozia mașinii omului de afaceri. Presa aradeană susține că  TIR-ul cu țigări a poposit în curtea firmei lui Ioan Crișan, cu toate încrengăturile ce decurg de aici, mai ales că există o precizare în comunicatul remis marți de IPJ Arad, pe tema țigărilor confiscate de polițiști, respectiv că autotrenul care transporta țigările a fost mutat în curtea unei societăți comerciale.
 Este readusă în discuție și o poveste ”rămasă în ceață”, furtul a sute de mii de euro din seiful firmei omului de afaceri Ioan Crișan, petrecut acum doi ani, cu seif, furt care a intrat în conturarea primelor scenarii posibile legate de atentatul de sâmbătă.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit sâmbătă dimineaţa după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. După ce au exclus varianta unei explozii accidentale, anchetatorii au stabilit că e vorba de un asasinat.