Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bărbat aflat în zona exploziei de la Arad a avut un comportament suspect. Totul a fost susprins de camerele video
Un bărbat aflat în zona exploziei de la Arad a avut un comportament suspect. Totul a fost susprins de camerele video

Un bărbat aflat în zona exploziei de la Arad a avut un comportament suspect. Totul a fost susprins de camerele video

Camerele de luat vederi din parcarea unui supermagazin din Arad, din apropierea locului unde a avut explozia bombei care l-a ucis pe omul de afaceri Ioan Crișan, a surprins un suspect care avea în mână un telefon.

Bărbatul se afla în zonă cu un obiect în mână, cel mai probabil un telefon. După explozie, în loc să fugă spre mașina care ardea, așa cum au făcut alte persoane, care au încercat să stingă incendiul, suspectul s-a îndepărtat în grabă după care s-a făcut nevăzut.

În lumea interlopă este foarte cunoscut faptul că o bombă artizanală, amplasată la bordul unui autoturism, poate fi declanșată cu un apel telefonic. În plus, suspectul era îmbrăcat cu o haină închisă la culoare și confirmă teoria unui martor.

Anchetatorii au un martor care afirmă că a văzut la un moment dat, cum un bărbat care purta o haină neagră s-a aplecat lângă mașina condusă de Ioan Crișan. Martorul este o femeie care locuiește în zonă și care a mai spus că a vrut să își ia telefonul ca să îl filmeze pe bărbat, dar acesta a dispărut din zonă.

A avut vreme să fugă din țară

Prefectul de Arad, Toth Csaba a spus că cel care a executat asasinatul a avut timp să fugă din țară, și asta pentru că granița este foarte aproape.

”Granița este foarte aproape de muncipiul Arad, într-o oră se poate ajunge acolo, dar nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente. Și eu am aceleași informații, este din ce în ce mai clar că a fost un incendiu provocat. De asemenea, există și ipoteza că acest dispozitiv ar fi fost acționat de la distanță”, a spus prefectul din Arad, Toth Csaba.

Exclusiv. Asasinarea omului de afaceri i-a băgat în anchetă și pe șefii IPJ Arad. Cazuri grave, care n-au fost rezolvate după ani de zile

În paralel cu cercetările în acest caz de omor, a mai fost declanșată o anchetă. Una cerută de la ”cabinetul 1” al Ministerului Administrației și Internelor (MAI) care vizează întreaga conducere a IPJ Arad.

Cum moartea brutală a omului de afaceri ar putea avea legătură cu lumea interlopă, cu mafioții din județ implicați în traficul de țigări, de droguri sau de persoane, echipa de control a ministrului Bode a scos de prin sertarele șefilor IPJ Arad toate cazurile vechi – crime, jafuri, furturi de arme, bani și bijuterii -, în încercarea de a face tot felul de legături care să ducă la identificarea asasinilor. Asta, cu atât mai mult cu cât Aradul este un oraș de graniță tranzitat de tot felul de indivizi.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.