Evenimentul Zilei > Politica > Cine îl susţine pe Tudorel Toader: „Muncește ca un ministru liberal”
Cine îl susţine pe Tudorel Toader: „Muncește ca un ministru liberal”

Cine îl susţine pe Tudorel Toader: „Muncește ca un ministru liberal”

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, astăzi, despre proiectul de graţiere al Guvernului şi despre măsurile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

”Tema justiției este una pe care discursul PNL a fost poate ușor neconform cu doctrina liberală. Probabil că trebuia pus accentul mai mult pe drepturi și libertăți, pe o lege a responsabilității magistraților, pe care, apropo, vă întreb: unde este legea asta? Am fost singura care a vorbit despre o lege a responsabilității magistraților și nu o văd deloc susținută de PSD în acest moment” a declarat Alina Gorghiu, la DCNews LIVE.

”Vreau să văd pachetul cu care domnul Toader va veni în Parlament. Aici sunt perfect de acord cu el. Grațierea nu rezolvă nici 1% din probleme”, a adăugat ea. Senatoarea PNL a precizat că proiectul de grațiere cu care a venit Guvernul rezolvă problema a o mie de deținuți, ”adică nu rezolvă problema aproape deloc”.

”Problema e următoarea, e o soluție falsă grațierea. Uitați-vă la un om care nu discută ipocrit, discută pe cifre și pe realități. Oriunde s-a dispus măsura grațierii într-un an de zile penitenciarul era la fel de populat, ba chiar mai mult. Grațierea nu rezolvă nici integrarea în societate, nici problema de reeducare. Măsurile alternative, da. Construirea de noi penitenciare, da. Sunt măsurile pe care trebuie să le luăm astfel încât eu să nu ajung la același nivel de 30.000 de oameni în sistem penitenciar în opt luni de zile ca-n Italia” a spus fosta președintă a PNL.

Alina Gorghiu a mai subliniat că: ”Nu vom avea deloc o poziție de partid care nu vrea absolut deloc o legislație care să îmbunătățească sistemul judiciar din România, ba dimpotrivă, vom fi foarte constructivi și vom ajuta ca sistemul penitenciar din România să trăiască în alte condiții, ca recuperarea prejudiciului să fie efectivă, vorbim de o susținere pentru tot ce înseamnă confiscarea extinsă. Sunt foarte multe lucruri pe care le susținem și i-am spus ministrului Toader că are tot suportul nostru pe măsuri oportune pentru sistemul judiciar. I-am spus-o și-n Comisie, nu prea îl susține PSD-ul acum și mi-aș dori să nu-l văd remaniat în următoarele două trei luni pentru că a început să construiască, ba chiar am glumit cu dânsul în Comisie și i-am spus că muncește ca un ministru liberal de justiție, are inițiativă, are proiecte foarte bune și cred că ar fi mare păcat să-l schimbe acum când a început să pună degetul pe rană, chiar dacă rezultatul raportului nu a satisfăcut liderii PSD”.