Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițistul care a lovit cu mașina fetițele din București, plasat sub control judiciar. Procurorii spun că nu era în misiune
Polițistul care a lovit cu mașina fetițele din București, plasat sub control judiciar. Procurorii spun că nu era în misiune

Polițistul care a lovit cu mașina fetițele din București, plasat sub control judiciar. Procurorii spun că nu era în misiune

Agentul de Poliție care a accidentat mortal o fetiță de 13 ani şi a rănit-o pe o alta de 11 ani, în Sectorul 1 al Capitalei, a fost dus în fața procurorilor vineri, 14 ianuarie, fiind audiat în legătură cu evenimentul în cauză. Potrivit noilor informații din ancheta organelor competente rezultă că autorul faptelor deținea un permis de conducere de Marea Britanie. În plus, acesta nu era în misiune în momentul comiterii accidentului.

Agentul de Poliție care a comis accidentul mortal din Capitală, în urmă căruia o minoră în vârstă de 13 ani a murit, iar alta a fost rănită, a fost audiat de procurori și pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat, după primele cercetări în dosar, că acesta nu era în misiune și nu avea în funcțiune nici semnalele acustice. În acest context, că fetele care traversau strada legal nu puteau să audă mașina și să se ferească.  Procurorul Cătălin Radu nu a putut spune dacă polițistul se ducea de fapt să își cumpere mâncare și folosea abuziv semnalele luminoase.

Și-a luat permisul de conducere în România, însă l-a preschimbat

În cadrul anchetei demarate de autorități, s-au descoperit noi detalii cu privire la situația șoferului. Bărbatul a obținut, potrivit unui comunicat de presă al Poliției București, un permis de conducere, în anul 2012, în România, însă ulterior l-a preschimbat. Astfel, la momentul producerii tragediei, polițistul deținea carnet de conducere pe Marea Britanie.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, se arată în comunicatul emis de Poliția București pentru Agenția Națională de Presă.

Autorul accidentului rutier conducea cu viteză ilegală

În urma intrării în posesia scenelor surprinse de camerele de supraveghere din regiune, autoritățile au concluzionat că polițistul care se afla la volanul autospecialei de Poliție conducea cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră.