Evenimentul Zilei > Politica > Cine este partidul AUR, surpriza alegerilor parlamentare
Cine este partidul AUR, surpriza alegerilor parlamentare

Cine este partidul AUR, surpriza alegerilor parlamentare

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are șanse mari de a intra în Parlament. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu îl credita cu o asemenea reușită.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a avut pentru prima dată liste electorale pentru Parlamentul României. Partidul a fost înființat în septembrie 2019 de George Simion, care este cunoscut ca militant pentru unirea Basarabiei cu România.

Potrivit  sondajului EXIT-POLL CURS-Avangarde, comandat de Antena 3, Partiul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut un scor de 5,2%. AUR a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu. Președinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de inițiativă „România pentru Familie”, absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie, și doctor în filosofie în 2005, scrie Libertatea.

„Respingem idolatria banului”

Anul trecut, fondatorul partidului, George Simion, a candidat ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”. Fără succes însă. Ulterior, George Simion a lansat un partid nou al cărui program politic are patru „piloni”: familia, patria, credința, libertatea.

Programul politic al partidului arată că are „viziune spiritualistă, pe care o opune categoric vederii plate a materialismului vulgar”.

„Suntem încredințați că miza fundamentală a vieții noastre este una spirituală, fără legătură cu inepta ambiție a progresului material. În mod evident, această poziționare a noastră nu înseamnă că suntem împotriva căutării firești a bunăstării de către fiecare persoană, dar respingem idolatria banului, considerând câștigul material un mijloc, nu un scop în sine”, susține programul partidului AUR.
Printre obiectivele AUR se regăsește și asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de țară. AUR își propune printre altele și libertate personală, religioasă, economică, politică, stat de drept, justiție independentă și funcțională.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE