Evenimentul Zilei > Politica > Militantul pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion, și-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare
Militantul pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion, și-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare

Militantul pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion, și-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare

Militantul pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion și-a lansat, vineri, candidatura independentă la alegerile europarlamentare în județul Timiș. El a ales Piața Sfântul Gheorghe din orașul de pe Bega pentru a face public anunțul oficial.

„Din Timișoara a început lupta pentru libertate. În fiecare an, în luna decembrie vin aici pentru a aduce un omagiu eroilor care nu mor niciodată și care au contribuit la căderea comunismului în România. Astăzi, lansăm în capitala Banatului proiectul ”Româna MARE în Europa”, menit să ne redea demnitatea pe care au avut-o timișorenii în 1989, să aducă diaspora acasă, să protejeze românii din comunitățile istorice și din centrul țării, și să unească frații în vechile hotare firești, într-o Românie MARE în Europa’’, a declarat George Simion, candidat independent.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, prin intermediul căreia a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1.300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, purtând astfel mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.

La eveniment au participat Bianca Ficuț, consilier în Parlamentul European, Laurențiu Ștefănescu, reprezentantul ”Inițiativa Timișoara’’, Cătălin Regea, revoluționar, Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara, oameni de cultură, istorici, tineri basarabeni și unioniști din județul Timiș.