Evenimentul Zilei > Sport > Cine este Emma Răducanu, noua stea a tenisului? A învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon
Cine este Emma Răducanu, noua stea a tenisului? A învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon

Cine este Emma Răducanu, noua stea a tenisului? A învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon

Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, 31 de ani, a fost eliminată în turul al treilea de la Wimbledon, sâmbătă după-amiază, de britanica de origine română Emma Răducanu, 18 ani, locul 338 WTA), scor 3-6, 5-7, dar a intrat într-un top select.

Din păcate, Sorana Cîrstea a fost învinsă sâmbătă cu 6-3, 7-5, în runda a treia a turneului de la Wimbledon, de tânăra jucătoare britanică de origine română Emma Răducanu care are doar 18 ani.

Emma Răducanu este cea mai tânără jucătoare de tenis care a reușit să ajungă în al patrulea tur de la Wimbledon

Emma Răducanu a declarat după meci: „Am rămas fără cuvinte acum. Nu știu cum să reacționez. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul primit. Este, de departe, cel mai important teren pe care am jucat, dar cred că am gestionatul momentul destul de bine. Când îmi făceam bagajele pentru bulă, părinții m-au întrebat ‘nu-ți iei cam mult echipament la tine?. Acum, cred că e cazul să bag la spălat”, a spus Emma Răducanu stârnind hohote de râs.

În turul patru, Emma Răducanu va juca împotriva australiencei Ajla Tomljanovic (75 WTA)

Emma Răducanu este considerată de Steve Tignor „o jucătoare cu pedigree pentru tenis”

„Emma este cea mai nouă apariție pe firmamentul tenisului britanic. Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoiacă, jucătoarea de pe locul 338 WTA a crescut în Londra și a profitat de wild-card-ul oferit de organizatorii de la Wimbledon. A eliminat-o în turul secund pe finalista de la Roland Garros 2019, Marketa Vondrousova, iar acum are de urcat încă o treaptă pe scara performanței de la Wimbledon”, scria Steve Tignor, înainte de partida cu Sorana Cîrstea.

Emma este născută în Canada, ca și Bianca Andreescu

Emma Răducanu s-a mutat însă cu părinţii săi în Kent, Anglia, când avea doi ani, iar de câţiva ani beneficiază de sprijinul federaţiei britanice de tenis, care a văzut un mare potenţial la ea. Tânăra de 18 ani este un simbol al societății multiculturale britanice, scrie The Daily Mail vorbind despre performanța ei „electrizantă” de la Wimbledon. În urmă cu două luni, Emma Răducanu încă dădea examene la școală, la matematică, economie, și până acum o lună nici măcar nu jucase în vreun turneu important WTA, remarcă publicația.

Emma: Părinţii mei au fost destul de stricţi, nu doar cu tenisul, ci cu toate

Emma Răducanu este o elevă foarte bună, urmează una dintre cele mai dificile școli din Marea Britanie, dar ţine morţiş să fie printre cei mai buni. „Părinţii mei au fost destul de stricţi, nu doar cu tenisul, ci cu toate. Cred că am dezvoltat această mentalitate de la o vârstă mică”, a declarat ea.

Tatăl său este român, iar mama chinezoaică, ambii cu studii universitate, şi de la ei spune sportiva că a dobândit puterea mentală.

„Bunica mea, mamaia, locuiește încă în centrul Bucureștiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Și gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, le-a mărturisit Emma Răducanu jurnaliștilor britanici.

„O apreciez cu adevărat pe Simona Halep datorită mişcării sale. Cred că şi dacă am un joc bun şi o mulţime de lovituri puternice, aş vrea să am mai mult din condiţia fizică şi viteza Simonei Halep”, a declarat Emma Răducanu, citată de digisport.ro.