Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este ”cenzorul șef” în timpul stării de urgență. Omul lui Iohannis dictează totul
Cine este ”cenzorul șef” în timpul stării de urgență. Omul lui Iohannis dictează totul

Cine este ”cenzorul șef” în timpul stării de urgență. Omul lui Iohannis dictează totul

Un fost jurnalist a ajuns șeful Grupului de Comunicare Strategică. El se ocupă cu cenzura în ceea ce privește informațiile publicate despre pandemie.

Pornind de la acest atribut, GCS a primit o serie de competențe care îi permite să cenzureze anumite informații și să închidă site-uri, chiar dacă aceste drepturi Constituționale nu au fost limitate prin decretul președintelui României, privind instituirea stării de urgență. Până în prezent, GCS a dispus închiderea mai multor site-uri, între care și justițiarul.ro sau ortodoxinfo.ro.

Șeful acestui grup este Andi-Eduard Manciu, un fost jurnalist, care din anul 2015 a trecut în tabăra politică, înscriindu-se în PNL, informează Cotidianul.ro. În trecut, Manciu a fost jurnalist la Realitatea TV, Evenimentul Zilei, B1 TV și Mediafax.

Potrivit sursei citate, și soția lui Manciu este tot în PNL, fiind propusă de președintele României, ca membru supleant la Consiliul Național al Audiovizualului, poziție în care a fost numită în 2017. „Cenzura aceasta a presei, făcută pentru a-i da satisfacție lui Klaus Iohannis, este, deci, opera unuia dintre cei mai obedienți fani ai Președintelui, Andi-Eduard Manciu devenind astfel exponentul unui pericol major care ne paște pe toți cei care lucrăm în presa neafiliată.

Tăcerea noastră în fața acestei cenzuri poate să ducă la creșterea continuă a acestui monstru mic născut din criza Coronavirus, căci, vorba unui înțelept, dacă închizi ochii și îți astupi nasul nu înseamnă că balta puturoasă nu există!”, a spus jurnalistul Ion Spânu, de la Cotidianul.ro.