Din încheierea penală a Tribunalului Cluj, prin care Takacs Gyorgy a fost arestat preventiv pentru uciderea fiului său, în vârstă de opt ani aflăm că acesta și-a ucis copilul la scurt timp de la răpire. ”La data de 25 iulie, începând cu ora 22:00 aproximativ, inculpatul Takacs Gyorgy l-a lipsit de libertate pe fiul său minor T.G. jr. iar în noaptea de 25 spre 26 iulie, în urma unei acțiuni premeditate, inculpatul l-a ucis prin înjunghiere în zona toracică stângă cu un corp tăietor înțepător. La data de 28 iulie în jurul orei 11:00 minorul a fost găsit decedat pe bancheta din spate a autovehiculului folosit de inculpat, abandonat pe partea dreaptă a unui drum județean orientat cu fața către satul Filea de Jos”, au motivat magistrații clujeni.

Dispariția copilului a fost anunțată de mamă la 112, încă din ziua răpirii, pe data de 25 iulie 2020. De atunci și până în data de 28 iulie 2020, polițiștii au bătut pasul pe loc, ba au căutat în zone unde se știa că suspectul nu are ce căuta.

Între timp apar noi și noi dovezi despre incompetența polițiștilor care au acționat în acest caz. De exemplu, susțin surse autorizate de la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj s-a dispus doar căutarea mașinii tatălui, prin intermediul patrulelor comunale. Cu alte cuvinte, polițiștii de la mai multe posturi de poliție au fost instruiți cu privire la căutarea mașinii lui Takacs Gyorgy, doar prin mijloace convenționale. Timp de două zile, patrulele poliției au căutat în zona Lita-Petreștii de Jos, și nu au căutat acolo unde existau informații certe că mașina criminalului a fost observată, și anume satul Lita de Jos.

Pe harta de mai jos, se poate vedea cu albastru locul unde au căutat polițiștii, și cu roșu, locul unde un martor a precizat că a văzut mașina și unde a fost găsit cadavrul copilului.

De la Judecătoria Cluj Napoca ni s-a comunicat de către judecătorul Raul Focșanu că nu ni se poate răspunde la întrebarea dacă a fost emis mandat de localizare a telefonului mobil al criminalului. ”Nu putem răspunde la această întrebare”, semn că acest document nu a fost cerut de procurorii clujeni. Procurorul de caz avea posibilitatea de a emite un mandat de localizare, provizoriu, care ulterior urma să fie confirmat de un judecător.

Martorul i-a dus pe polițiști la locul crimei

În urma apelurilor disperate ale mamei copilului, făcute pe facebook, o clujeancă, Maria Stan a răspuns încă din data de 27 iulie 2020, ora 19.00, că a văzut mașina suspectului în zona satului Filea de Jos. La scurt timp, Maria Stan a fost sunată de polițiști și a povestit că a văzut mașina în trafic și a indicat locul exact.

Mai mult, după ce o altă persoană a sunat la 112, pe 28 iulie 2020, ora 12.00, și a anunțat că a văzut mașina suspectă, și că pe bancheta din spate se află un copil decedat,tot în zona indicată de Maria Stan, polițiștii s-au deplasat la adresa indicată, adică la mai bine de 15 ore de la primul apel făcut de martor.

Nici după ce au găsit mașina cu copilul mort, înjunghiat, polițiștii clujeni nu au crezut-o pe Maria Stan. ”Au venit la mine acasă și mi-au cerut să le arăt locul exact unde am văzut mașina. Am mers cu ei și le-am arătat locul. Era la aproximativ 700 de metri de locul unde se afla ea, după 15 ore. Nu mi-a venit să cred”, spune Maria Stan.