Evenimentul Zilei > Social > Cine e românul care face ravagii pe scenele de operă din marile capitale ale lumii
Cine e românul care face ravagii pe scenele de operă din marile capitale ale lumii

Cine e românul care face ravagii pe scenele de operă din marile capitale ale lumii

Are un nume cât se poate de românesc, dar sunt puțini români care au auzit de el. La 37 de ani, tenorul Bogdan Mihai face ravagii pe scenele de operă din marile capitale ale lumii. E vedetă în adevăratul sens al cuvântului. Chiar și legendarul Placido Domingo l-a felicitat pentru prestațiile sale. 

Dacă ar fi cântărit, CV-ul lui Bogdan Mihai ar fi teribil de greu: a inaugurat Opera din Dubai, a fost invitatul Angelei Gheorghiu pe scenă, la Tokyo, evoluează pe scena faimosului Teatru Bolshoi din Moscova. Și, peste toate astea, e singurul român care cântă operele lui Rossini. Veți vedea de ce.

Tânărul tenor român este cel mai apreciat reprezentant al școlii românești de canto, din generația sa, cu cele mai mari realizări și cu un palmares pe care alți artiști îl bifează abia într-o viață. A cântat alături de cei mai importanți artiști lirici ai lumii, pe cele mai mari scene și este favoritul criticilor de specialitate.

Fredona pe coridorul școlii cu Delia. I-ar plăcea un duet

Tenorul Bogdan Mihai s-a născut în București, a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, unde a avut ocazia să facă primele vocalize sub îndrumarea sopranei Cristina Măgureanu. Ea l-a îndrumat patru ani, i-a văzut talentul și l-a îndemnat spre o carieră de artist liric.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.