Suspectul, Muhaydin Mire, urmează să apară luni în faţa instanţei, a precizat poliţia metropolitană britanică într-un comunicat. 

Anchetatori din cadrul Counter Terrorism Command (CTC) au percheziţionat un apartament în estul Londrei. 

Două persoane au fost rănite în cursul agresiunii, "tratată" ca "act terorist", potrivit termenilor folosiţi de responsabilul CTC, Richard Walton, care coordonează ancheta. 

Acest atac a avut loc la trei zile după ce parlamentul britanic a dat undă verde bombardării poziţiilor deţinute de gruparea Statul islamic (SI) în Siria

De asemenea, a intervenit la mai puţin de o lună după atentatele de la Paris, revendicate de SI (130 de morţi), şi la trei zile după un masacru în Statele Unite (14 morţi), calificat ca "act terorist" de preşedintele american, Barack Obama. 

Mass-media britanice au informat că unii martori l-au auzit pe atacator strigând "Aceasta este pentru Siria" pentru a-şi justifica acţiunea. 

Contactată de AFP, poliţia nu a confirmat această informaţie. 

Dacă pista teroristă se confirmă, ar putea fi vorba despre un atac comis de ceea ce poliţiştii şi experţii consideră a fi un "lup singuratic". De altfel, forţele de ordine şi-au exprimat în repetate rânduri "îngrijorarea tot mai mare" faţă de acest tip de atacuri. 

La începutul săptămânii trecute, Peter Neumann, directorul Centrului internaţional pentru studiul radicalizării (ICSR) de la King's College a declarat că sunt de aşteptat "mai multe atacuri complexe cum a fost cel de la Paris, dar şi mai multe atacuri comise de lupi singuratici", necesitând foarte puţină pregătire. 

Poliţia transporturilor din Marea Britanie a anunţat că va trimite pe teren mai mulţi agenţi în uniformă şi în civil.