Evenimentul Zilei > International > Cine a plătit escapada lui Boris Johnson în Caraibe? Polemică în Regatul Unit
Cine a plătit escapada lui Boris Johnson în Caraibe? Polemică în Regatul Unit

Cine a plătit escapada lui Boris Johnson în Caraibe? Polemică în Regatul Unit

LE SOIR (Belgia). Deputații din opoziția britanică i-au cerut prim-ministrului conservator, Boris Johnson, să explice cine a plătit sejurul lui în Caraibe de Crăciun. Ei pun la îndoială exactitatea declarației prim-ministrului din Parlament.

Boris Johnson a scris că antreprenorul David Ross i-a oferit, lui și însoțitoarei lui”, “o locuință pentru o vacanță privată în valoare de 15.000 de lire (adică aproape 18.000 de euro)” pe insula privată Moustique, la Saint-Vincent-et-les-Grenadines.

Cine a plătit călătoria?

După ce media au relatat că David Ross nu a finanțat direct sejurul, purtătorul de cuvânt oficial al antreprenorului a dorit să explice. “Dl Ross a făcut posibil un sejur pe insula Moustique estimat la 15.000 de lire”, a declarat el.”E vorba deci de un avantaj în natură din partea dlui Ross pentru dl Johnson. Declarația dlui Johnson în Camera Comunelor este corectă”.

După ce media au relatat că David Ross nu a finanțat direct sejurul, purtătorul de cuvânt oficial al antreprenorului a dorit să dea explicații. “Dl Ross a făcut posibil un sejur pe insula Moustique estimat la 15.000 de lire”, a declarat el. “Este vorba deci de un avantaj în natură din partea dlui Ross pentru dl Johnson. Declarația dlui Johnson în Camera Comunelor este corectă”.

Jon Trickett, deputat laburist, l-a presat pe dl Johnson “să-și facă mea culpa în legătură cu cine a finanțat această călătorie de lux”. “Publicul merită să știe cine plătește escapadele prim-ministrului său”, a declarat el.

Celebrități britanice bogate se retrag pe insula Moustique din anii 1960. Printre acestea, Mick Jagger, David Bowie sau prințesa Margaret, sora mai mică a reginei Elisabeta II. Insula a fost odinioară proprietatea aristocratului britanic Colin Tennant, un prieten al prințesei. Ea este astăzi administrată de societatea Moustique Company. (RADOR)