Evenimentul Zilei > Social > Cine a otrăvit România. Topul celor mai mari poluatori din țară
Cine a otrăvit România. Topul celor mai mari poluatori din țară

Cine a otrăvit România. Topul celor mai mari poluatori din țară

Topul celor mai mari poluatori din România a fost publicat

Topul celor mai mari poluatori din România a fost realizat de Bankwatch, pe baza datelor Comisiei Europene, iar primele zece locuri sunt ocupate de Complexul Energetic Rovinari, Complexul Siderurgi Galați, Complexul Energetic Turceni, Termocentrala Ișalnița, Azomureș, Termocentrala Craiova II, Centrala Electrică Brazi, Rafinăria Petrobrazi, Ciment Aleșd și Ciment Câmpulung.

Complexul Energetic Oltenia, cu uzinele sale pe lignit din Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova, a avut în 2019 emisii de 11.011 kt CO2, „o cifră imensă în contextul în care producția de energie electrică a tuturor termocentralelor pe cărbune este de 12.119 GWh de energie produsă, sau 21,6% din totalul producției naționale”, potrivit g4media.ro.

„Lipsa de perspectivă a autorităților române face ca viitorul energetic al țării să arate mult mai poluant și mai puțin sustenabil decât ar putea fi, arată studiul Bankwatch. Emisiile de CO2 ale termocentralelor pe cărbune au înregistrat mici scăderi în 2019 față de 2018, insuficiente însă pentru a ne putea îndeplini obiectivele climatice. În plus, absența unor acțiuni concrete pentru scăderea planificată cu 43,9% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 față de 2005 face ca această țintă să fie nerealizabilă. Emisiile estimate din arderea cărbunelui în 2030 sunt comparative cu cele de astăzi și nu există un plan pentru eliminarea combustibilului din mixul energetic”, potrivit g4media.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: