Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost internat pe 20 aprilie la Institutul de Boli Infecțioase ” Matei Balș” din Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus. La ”Matei Balș”, ÎPS Pimen a fost intubat deoarece a suferit complicații pulmonare.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a transmis că IPS Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

„Dacă va fi posibil, slujba înmormântării se va face la Suceava, apoi trupul neînsuflețit va fi dus la această mănăstire.

La slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor Pimen, cei care l-au condus pe ultimul drum în curtea Sihăstriei Putnei au remarcat prezenţa Prinţului Nicolae, dar și lipsa din „peisaj” a M.S. Margareta.

Deși multă lume s-a  întrebat de ce M.S. Margareta, Custodele Coroanei, nu a fost prezentă la slujba oficiată de Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, motivul din spatele deciziei sale nu este încă cunoscut.

Având în vedere situația actuală din România și repeziciunea cu care virusul chinezesc s-a răspândit la nivel global, decizia pare să fie luată pentru a preveni răspândirea acestuia, scrie Newstandard.news.