Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cine a inventat tricoul și cum a ajuns să fie cel mai popular articol vestimentar
Cine a inventat tricoul și cum a ajuns să fie cel mai popular articol vestimentar

Cine a inventat tricoul și cum a ajuns să fie cel mai popular articol vestimentar

Celebrele deja tricouri de tip T-shirt sunt cele mai des întâlnite articole vestimentare din întreaga lume. Ele au depăşit deja în popularitarte inclusiv pantalonii de tip blue-jeans.

Tricourile au apărut în Statele Unite, fiind produse în premieră pentru soldaţi de către armata americană cu prilejul Războiului Hispano-American din anul 1898 dintre Spania şi SUA. Armata americană căuta să creze un gen de bluze cu mânecă scurtă pentru a fi purtate sub uniformă,  uşor de croit, comode şi uşor de spălat, potrivit descopera.ro.

Astfel au apărut tricourile, purtate în premieră mondială de către soldaţii din U.S. Navy. Curând, tricourile au fost adoptate de toate corpurile din armata americană, ca parte din echipamentul standard impus recruţilor. Tricourile cu mânecă scurtă şi-au luat numele de la forma lor care aduce cu cea a literei T. După soldaţii americani, următorii care au adoptat tricourile au fost docherii, fermierii, mineri şi muncitorii în construcţii.

Bumbacul ieftin şi uşurinţa cu care erau spălate, precum şi faptul că nu necesitau călcare a făcut ca mamele americane să prefere acest tip de îmbrăcăminte pentru copii lor.

Tricourile au cucerit şi cinematografia începând cu anul 1939, când au apărut purtate de unii actori din filmul The Wizard of Oz. Prima apariţie a tricourilor în presă datează din data de 13 iulie 1942, când au apărut pe coperta revistei Life, potrivit sursei citate. Cel care a făcut cu adevărat celebre tricourile la nivel mondial a fost nimeni altul decât actorul Marlon Brando care a apărut într-un tricoul în filmul Un Tramvai numit Dorinţă.
Astăzi tricourile au cucerit lumea, şi nu există persoană care să nu aibă măcar un singur tricou în garderobă.
Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: