Prejudiciul estimat de polițiștii austrieci se ridică la peste 158.000 de euro, din grupare făcând parte patru bărbați și o femeie. Potrivit autorităților judiciare din Austria, cei cinci români au fost încarcerați după ce au fost polițiștii au găsit asupra lor mai multe laptopuri, video proiectoare și și telefoane mobile, toate furate din grădinițele și creșele de stat.

Mergând pe firul anchetei, polițiștii au descoperit că cei cinci sunt autorii a zeci de furturi, care aveau loc pe timpul nopții.

„Ei spărgeau geamurile și intrau prin efracție apoi furat bunurile de valoare”, arată un comunica al Poliției. Unul dintre autorii a admis parțial acuzațiile de furt, în timp ce ceilalți patru au recunoscut toate acuzațiile, beneficiind de o reducere a pedepsei pe care o vor primi la Tribunalul din Wiener Neustadt.

Un alt grup de români, de 23, 25 și 26 de ani au fost reținuți, în regiunea Gratz, după ce au pătruns prin efracție în mai multe locuințe din zona Carintia de unde au furat bunuri de valoare.

Pentru un alt complice de-al său, un alt român de 37 de ani, s-a emis un mandat de arestare european, acesta fiind identificat pe teritoriul României și predat autorităților austriece pe 29 iulie.