Doi frați din Câmpeni, județul Alba, amețiți de alcool, au vrut să-i fure bastonul și pistolul Carpați jandarmului Ștefan Laze. Martorii povestesc că Domin și Ioan Pașca aveau un comportament violent și nu s-au ferit să sară la bătaie, nici chiar atunci când la fața locului au ajuns șase oameni ai legii. Incidentul a avut loc în data de 7 august, în Cluj Napoca, la intersecția străzilor George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hosu, la una din porțile de acces la Untold Festival. Din cauza faptului că nu avea asupra lui stație de emisie recepție, în prima fază jandarmul a fost nevoit să se lupte de unul singur cu cei doi frați, care sunt și culturiști.


FOTO:  Ioan Pașca, unul dintre agresoriLa scurt timp, a sosit și un polițist de la circulație, alertat de cei care priveau terifiați întreaga scenă. „Jandarmul era în poziție de luptă, iar cei doi, care erau malaci bine, erau tare agresivi. În timp ce jandarmul părea pierdut, polițistul de la Rutieră a fost bărbat și le-a spus celor doi că nu mai pleacă nimeni până nu află ce este cu furtul pistolului. Atunci, unul dintre agresori a spus că are prieteni șefi în Jandarmerie și să îi lasă se plece, dar agentul de la circulație a chemat repede ajutoare”, spune un martor direct. După acest moment, cei doi frați Pașca au vrut să fugă, dar au fost împiedicați de agentul de la Poliția Rutieră. „Domin Pașca îi spunea polițistului că îi dă somn. Apoi, totul a degenerat când la fața locului a sosit o polițistă cu alți doi colegi, proaspăt angajați, care păreau fără experiență”, spune martorul.

Finalul

Polițista a vrut să îl încătușeze pe Ioan Pașca, dar nu a putut deoarece fratele acestuia, Domin Pașca, a sărit peste grupul de polițiști, ca un paianjen, și a început să îi lovească cu pumnii și picioarele. La fața locului a ajuns rapid și un alt polițist cu experiență. „L-a prins pe Domin de gât până i s-a tăiat răsuflarea, apoi i-a pus cătușele”, a mai spus martorul.

Doi bărbați, care priveau incidentul, au sărit să îi ajute pe polițiști și l-au imobilizat pe Ioan Ioan Pașca, sărind peste el.

Au primit doar control judiciar

Procurorii clujeni susțin că cei doi frați au vrut să reintre în zona unde avea loc Festivalului Untold, iar de aici a urmat întreg scandalul. „Având în vedere că atitudinea inculpatului Pașca Ioan Vasile era progresivă, jandarmul a scos bastonul de cauciuc pentru reprimarea unui atac fizic care ar fi putut fi declanșat în orice moment de către inculpat. Pașca Irimie Domin a prins cu mâna bastonul jandarmului, probabil în încercarea de a evita un atac împotriva fratelui său, și a încercat să-l tragă, dar jandarmul a opus rezistență”, susțin procurorii. Comandatul jandarmilor clujeni, colonelul Florinel Budișan, a precizat că dacă aceste fapte de ultraj nu vor fi sancționate exemplar, autoritatea Poliției și a Jandarmeriei vor avea tot mai mult de suferit.