Polițiștii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, cinci cetățeni străini, un bărbat și patru femei, două fiind minore. Persoanele, arată polițiștii aveau vârste cuprinse între 13 și 23 ani, toți din Irak.

”În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul a depus, anterior, o cerere pentru acordarea unei forme de protecție internațională pe teritoriul României, aceasta fiindu-i respinsă. În acest caz, au fost efectuate demersuri pentru luarea în custodie publică, în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României. Celelalte persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, fapt pentru care vor fi cazate în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, urmând să parcurgă procedura în materie de azil”, transmite subcomisarul Florin Voin de la Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș.

Totodată, au fost întocmite acte premergătoare în vederea continuării cercetărilor pentru comiterea infracțiunii de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar bărbatul este bănuit și de trafic de migranți și fals privind identitatea.

De asemenea, cei de la Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș, au transmis și un număr de fax la care cetățenii îi pot anunța dacă văd persoane suspecte a se afla ilegal pe raza orașului sau situații în care sunt implicați migranții. Numărul de fax este: 0256402475. Opțional, aceleași informații pot fi transmise și prin e-mail, la adresa: [email protected]