Evenimentul Zilei > Monden > Cinci celebrități care au suferit de această boală pe care au dus-o pe picioare. Au luptat zi de zi
Cinci celebrități care au suferit de această boală pe care au dus-o pe picioare. Au luptat zi de zi

Cinci celebrități care au suferit de această boală pe care au dus-o pe picioare. Au luptat zi de zi

Una dintre cele mai grave afecțiuni ale psihicului uman a fost întâlnită și la cinci personalități care au avut probleme de-a lungul vieții.

Au existat mai multe personalități care au fost atinse de una dintre cele mai grave afecțiuni mintale: schizofrenia. O boală teribilă, care afectează comportamentul bolnavilor, dar care nu-i face disfuncționali în totalitate. Lupta cu această afecțiune este una de uzură și pentru pacient, dar și pentru familiile și apropiații săi. Halucinațiile, ideile haotice, gândire și comportament dezorganizat. Acestea sunt principalele simptome ale schizofreniei.

Marele pictor olandez Vincent van Gogh a suferit de această boală, conform specialiștilor care i-au studiat biografia, conform siteului retetesivedete.ro. Este celebru episodul în care batavul și-a tăiat o ureche. Artistul ar fi putut să fie în ziua de astăzi multimilionar, dar în timpul vieții nu a vândut decât un singur tablou, și acela cumpărat de medicul psihiatru care l-a îngrijit în ultimii ani ai vieții. A fost măcinat tot timpul de ideea că nu are talent pentru pictură și nu este recunoscut de comunitate.

Veronica Lake a fost o precursoare a celebrei Marilyn Monroe. A suferit de schizofrenie de la o vârstă fragedă și era imprevizibilă din această cauză. Părinții au îndreptat-o către actorie, sperând că va dobândi tehnici prin care își va ține boala în frâu.

Syd Barrett a devenit o legendă a muzicii, odată cu faima câștigată de Pink Floyd, trupă ale cărei baze chiar el le-a pus. Din păcate pentru el nu a stat prea mult alături de celebra formație, de care s-a despărțit în anul 1968. Acea perioadă a fost marcată de consum de droguri și episoade de psihoză, conform sursei citate. Nu a recunoscut niciodată că suferea de schizofrenie.

Și Zelda, soția marelui scriitor Francis Scott Key Fitzgerald, autorul cărții „Marele Gatsby”, a suferit de această boală și a trecut prin multe crize foarte delicate.

De asemenea, Mary Todd Lincoln, soția lui Abraham Lincoln, președintele SUA, asasinat în 1865, a fost și ea afectată de schizofrenie și avea izbucniri în public.