Evenimentul Zilei > Social > Cinci ani de închisoare pentru o bătaie la cârciumă
Cinci ani de închisoare pentru o bătaie la cârciumă

Cinci ani de închisoare pentru o bătaie la cârciumă

Un bărbat din comuna Rădești, județul Alba, a fost condamnat la cinci ani și o lună de închisoare cu executare pentru tentativă de omor după ce și-a bătut cu bestialitate un vecin. Acesta și-a bătut cu bestialitate un vecin, până l-a băgat în spital. Sentinţa a fost pronunţată în 19 decembrie 2019 şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

Varga Zachei, cum se numește autorul infracțiunii, este acuzat că și-a lovit atât de rău consăteanul încât acesta a avut nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale. Agresiunea a avut loc în 22 martie 2019, când cei doi au dat piept în fața unei cârciumi din comună. Inculpatul și-a lovit victima cu pumnii și picioarele în cap și în abdomen, provocându-I mai multe fracture și leziuni. care i-au pus în primejdie viaţa. Agresorul a fost cercetat şi judecat în stare de arest la domiciliu.

Varga Zachei a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar în final a fost pedepsit cu 5 ani şi 1 lună de închisoare în regim de detenţie.

De asemenea, instanța l-a obligat pe Varga Zachei să plătească suma de 7.904,89 lei cu titlu despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoana vătămată, Spitalului Județean de Urgenţă Alba Iulia.