Potrivit Jandarmeriei aceştia nu au anunţat manifestarea prin lanţ uman cu 48 de ore înainte ca aceasta să aibă loc, potrivit legislaţiei în vigoare.

Nemulţumit de sancţiunea primită, Borboly a făcut public procesul verbal de constatare pe baza căruia a fost amendat.

Acesta susţine că, prin acest pas, autorităţile române demonstrează, din nou, că acţionează rapid şi hotărât doar atunci când se îndreaptă împotriva unei minorităţi etnice.

Borboly a anunţat că va contesta amenda în instanţă şi va informa opinia publică internaţională cu privire la paşii întreprinşi de statul român.

Acesta a amintit că cei trei preşedinţi de consilii judeţene din aşa-zisul „Ţinutul Secuiesc" au înmânat celor 80 de jurnalişti care l-au însoţit pe Papa Francisc în România un document ce informează cu privire la „încălcarea drepturilor maghiarilor din România", potrivit agenţiei maghiare de presă MTI.

 

În data de 6 iunie, la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului s-au deplasat reprezentanţii mai multor administraţii locale din aşa-numit „Ţinut Secuiesc” şi persoane fizice  şi au format un lanţ uman în faţa intrării în cimitir. Cu câteva zile înainte Borboly închisese cimitirul cu lacăt şi a dispus vizitarea lui doar o dată pe săptămână, duminica, timp de o oră.

 

Te-ar putea interesa și: