Evenimentul Zilei > Actualitate > Cifre contradictorii. Câți turiști români au fost depistați pozitiv în Grecia?
Cifre contradictorii. Câți turiști români au fost depistați pozitiv în Grecia?

Cifre contradictorii. Câți turiști români au fost depistați pozitiv în Grecia?

Datele prezentate de oficiali sunt departe unele de celelalte.

Încă un cetățean român care a plecat în concediu în Grecia a fost depistat cu coronavrius, conform unui anunț făcut joi de către oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE). În total, numărul cazurilor comunicat de oficialii români este de 16.

„Suplimentar faţă de cele 15 cazuri comunicate de MAE anterior, un alt cetăţean român a informat Ambasada României la Atena cu privire la faptul că a fost depistat pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2”, au afirmat cei de la MAE.

Ultimul român intrat pe lista celor depistați pozitiv în Grecia se află în insula Creta şi a fost plasat în carantină într-un hotel special desemnat efectuării acestei măsuri, acolo unde va rămâne alături de un alt cetăţean român.

Potrivit MAE, starea persoanei infectate este bună, fiind asimptomatică. Ambasada României la Atena este în dialog cu cetăţeanul român, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de Republica Elenă în contextul generat de pandemia de COVID-19.

Pe de altă parte, Nikos Hardalias, ministrul delegat pentru protecţie civilă din Grecia, afirmase că 61 de români ar fi fost testați pozitiv. Ca răspuns, MAE menţionează că datele comunicate în mod public până în prezent cu privire la cazurile turiştilor români depistaţi ca fiind infectaţi, pe teritoriul Greciei, au fost obţinute de către Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic fie direct de la autorităţile elene, fie, în mod direct, de la cetăţenii români vizaţi.

„În anumite cazuri, cetăţenii români depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 au solicitat în mod expres discreţie cu privire la situaţia lor, refuzând informarea autorităţilor române cu privire la situaţia sau starea de sănătate”, spune partea română.

Ambasada României la Atena se află în legătură permanentă cu autorităţile elene atât cu privire la situaţia turiştilor români depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 pe teritoriul Greciei, cât şi cu privire la asigurarea transparenţei şi predictibilităţii modului de adoptare şi implementare a măsurilor de prevenţie în contextul epidemiologic generat de actuala pandemie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: