Evenimentul Zilei > Social > Christian Sabbagh: „Infractorii de «ieri» astăzi sunt bogați, au relații…”
Christian Sabbagh: „Infractorii de «ieri» astăzi sunt bogați, au relații…”

Christian Sabbagh: „Infractorii de «ieri» astăzi sunt bogați, au relații…”

Jurnalistul Kanal D realizează o nouă emisiune alături de poliție. Iată ce a constatat pe teren, în descinderi făcute alături de polițiști.

Christian Sabbagh, prezentatorul principalului grupaj informativ al zilei de la Kanal D se întoarce, alături de polițiști, într-o nouă emisiune despre infracțiuni. La cinci ani de la emisiunea „112. Poliția în acțiune”, el va realiza „Sabbagh în acțiune”, o rubrică în cadrul Știrilor Kanal D ce va fi difuzată în fiecare luni, începând din 4 august.

– EVZ: Am înțeles că ai început filmările la „Sabbagh în acțiune”. Cum au primit polițiștii colaborarea?

– Christian Sabbagh: Evident că s-au bucurat. A fost o bucurie generală, de ambele părți! După o pauză de cinci ani, cu toții simțeam nevoia de a colabora într- un astfel de proiect. Abia așteptăm să începem treaba, să petrecem împreună nopți pline de adrenalină, acțiune și suspans.

– Au trecut cinci ani de de la „112. Poliția în acțiune”. S-a schimbat ceva în bine?

– Eu, de fel, sunt optimist, însă nu pot spune că lucrurile s-au schimbat în bine. Infractorii de „ieri” astăzi sunt bogați, au relații, avocați buni și, în timp ce noi sărăcim, ei se îmbogățesc. Evident că, atunci când ai bani, ai și putere. Și nu doar atât… au apărut infracțiuni noi…

– Vorbeai despre o nouă etapă a infrac ționalității. Ce soluții au oamenii legii?

– De multe ori, polițistul este obligat să facă performanță cu mijloace puține. Logistica a rămas undeva, în urmă, infractorii s-au înmulțit, legislația nu prea îi ajută pe oamenii legii. Cert este că, dacă nu există legi puternice, dure, nu ai cum să combați fenomenul infracționalității care este în expansiune în momentul de față și pot spune că sunt legi care te „încurajează” să comiți infracțiuni. Spre exemplu, un om care nu are casă, masă, și comite o infracțiune, este băgat într-un penitenciar. Pentru el este floare la ureche, pentru că știe că acolo are trei mese asigurate, un acoperiș deasupra capului, ceea ce el nu avea …

Soluțiile oamenilor legii sunt destul de puține, dar vom încerca să prindem cât mai mulți infractori în flagrant, astfel că aceștia să își ispășească pedeapsa.

Ceea ce vom vedea la televizor este deznodământul unor acțiuni întreprinse de oamenii legii deoarece, pentru a prinde un infractor e nevoie de foarte multă muncă, zeci de ore de filaj, supraveghere, investigații … este o muncă titanică.

„Sabbagh în acțiune” nu este o emisiune prin care se arată cu degetul spre cineva anume, ci una cu un caracter preventiv. Noi vom arăta ce rele îi pândesc pe oameni, astfel că aceștia să poată fi prevăzători și să știe cum și de ce anume să se ferească.

Unul dintre subiectele pe care le vom atinge va fi anturajul copiilor noștri. Este un subiect pentru care am militat și insistat ani la rând, mai ales că mulți dintre noi, părinții, nu avem timp să cunoaștem anturajele copiilor noștri, iar acestea sunt, de cele mai multe ori, foarte periculoase.

– Îți doreai să devii polițist. De ce ai ales jurnalismul?

– Orice copil cred că visa, când era mic, să devină cavaler al dreptății. Faptul că am avut dublă cetățenie m-a împiedicat, pe vremea aceea, să devin polițist și ar fi trebuit să renunț la cetățenia libaneză.

Ulterior, când s-a putut, n-am mai vrut pentru că, trebuie să recunoaștem … cine ar putea supraviețui dintr-un salariu de polițist? Nimeni! Atunci, am încercat să găsesc o meserie similară, celei de polițist, dacă vreți să îi spunem așa, și am optat pentru a fi jurnalist de investigații. Și într-un caz, și în celălalt, salvezi vieți!

– Lucrezi la un scenariu de film. Când va fi gata?

– Scenariul este aproape finalizat. Ideeea a plecat de la un roman de ficțiune, al cărui personaj este un anume „The Shadow”, un fost agent secret a cărui viață a fost dată peste cap, în urmă asasinării familiei sale. Apoi, ideea a devenit o carte de benzi desenate și iată că, de aici, și scenariu pentru film ce va apărea, cât de curând!

– Care este cel mai frumos lucru pe care ți l-a spus Yasmine, fiica ta?

– Că mă iubește! Atunci când copilul tău îți spune că te iubește, mori și reînvii de o mie de ori și orice cuvânt venit din partea copilului tău nu poate fi echivalat de nicio bogăție din lume!

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: