Chivu, huiduit de fani, sprijinit de coechipieri

Chivu, huiduit de fani, sprijinit de coechipieri

Romanul i-a pacalit pe suporteri, venind mai devreme in cantonament.

Revenit duminica dimineata in capitala Italiei, Cristian Chivu a reusit sa-i surprinda din nou pe toti cei din anturajul echipei AS Roma.

Anticipand ca va fi intampinat cu ostilitate de suporteri in cantonamentul de la Trigoria, Chivu s-a prezentat duminica la pranz, cu 12 ore mai devreme, la reunirea echipei.

„Romanul a fost primul fotbalist ajuns la Trigoria, dribland ca un atacant fotografii si jurnalistii care il asteptau sa ajunga abia dupa-amiaza”, a notat cotidianul „Il Tempo”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scos de la suflet de suporterii formatiei AS Roma, Chivu a fost in schimb bine primit de coechipieri, care l-au incurajat, dar i-au transmis ca n-au inteles de ce a refuzat Real Madrid si FC Barcelona.

Numit „tigan” si „tradator”

Dupa ce a evitat o eventuala confruntare cu suporterii, Cristi Chivu s-a intalnit cu Daniele Prade, directorul sportiv de la AS Roma, venit de urgenta la baza de pregatire, dar si cu antrenorul Luciano Spalletti, ultimul dorind sa stie daca se poate baza, in proportie de suta la suta, pe roman in sezonul care urmeaza.

„Am vorbit cu Chivu. E bine, sanatos, serios si gata sa demonstreze ca a ramas un mare jucator. E un profesionist care, daca va ramane la noi, va face ce trebuie sa faca. Cristian este o mare valoare. O demonstreaza numele echipelor care l-au curtat. Banii pe care i-am fi luat pe el i-am fi reinvestit. Eu sunt insa multumit ca a ramas. Chiar imi face placere ca il am la dispozitie. Mai mult, sper sa existe si o prelungire a contractului cu AS Roma”, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, antrenorul Luciano Spalletti.

Dupa ce au ratat cele 18 milioane de euro promise de Real Madrid in schimbul lui Chivu, oficialii romani incearca din rasputeri sa-l convinga pe capitanul tricolorilor sa semneze prelungirea contractului, valabil pana in vara lui 2008. Altfel, peste jumatate de an, romanul este liber sa semneze gratis cu orice echipa doreste.

Desi, initial, i-a pacalit pe fanii „ros-galbeni”, Cristi Chivu nu a scapat totusi de huiduielile acestora la antrenamentul de ieri, ce a urmat vizitei medicale. In plus, suporterii au scris cateva mesaje pe zidurile bazei de la Trigoria, in care il numeau pe fundasul roman „tigan” si „tradator”.

Varianta

Asteptat la Inter Desi a inceput deja antrenamentele cu AS Roma, Cristi Chivu ar putea ajunge, totusi, la Inter Milano, lucru pe care l-a confirmat ieri si antrenorul Spalletti.

In plus, Roberto Mancini, tehnicianul milanezilor, si mai multi jucatori de la Inter, printre care Materazzi, Ibrahimovici si Maxwell, i-au transmis romanului ca il asteapta la gruparea lombarda.

„Il cunosc pe Chivu de la Ajax. E un mare jucator, cu bune calitati. Ne poate aduce mai multa calitate”, a spus ieri fundasul brazilian Maxwell.