Chivu ar vrea să ne rugăm de el!

Chivu ar vrea să ne rugăm de el!

Victor Piţurcă a enunţat condiţia pe care fostul căpitan ar fi pus-o pentru a reveni asupra decizie de a se retrage de la echipa națională de fotbal a României.

Selecţionerul Victor Piţur­că a ieşit din bârlog, miercuri seară, şi a vorbit despre starea naţio­nalei la postul "Dolce Sport". Printre numeroasele sentinţe, interpretări şi păreri, omul care se află la al treilea mandat la cârma primei reprezentative a făcut o dezvăluire şoc: Cristi Chivu ar putea reveni printre tricolori!

Reşi­ţeanul ar putea fi astfel asul din mâneca lui Victor Piţurcă în campania de calificare la Mondialul din 2014, din Brazilia.

Chivu pune însă o condiţie. "Ştiu nemulţumirile lui. A suferit mult pentru că a fost pus la zid de presă, dar cred că se gândeşte la revenire. Nu se poate să nu se gândească. Aşteaptă să se roage presa de el, să vină şi să fie cel mai bun. Naţionala are nevoie de Chivu", a spus Piţurcă. Se repetă scenariul de la Hagi?

Ne puteți urmări și pe Google News

În vârstă de 31 de ani, Chivu s-a retras de la echipa naţională, oficial, pe 21 mai anul trecut, când a trimis o scrisoare deschisă Fede­raţiei Române de Fotbal. La vremea respectivă, retragerea lui Chivu nu a trezit vreo emoţie nici în rândul suporterilor, nici în rândul presei, spre deosebire de fostul căpitan Gică Hagi, cel care a revenit la echipa naţională în urma unei campanii de presă fără precedent. Îl vede mijlocaş central

Victor Piţurcă ştie şi pe ce post poate da randament maxim Chivu la echi­pa naţională. "Ar fi o soluţie de aur la mijlocul terenului. La naţională n-ar mai juca fundaş stânga", a mai spus Piţurcă. Asta deşi Ioan Becali este de părere că lui Chivu îi merge cel mai bine ca stoper. Chivu, în 2011: "A sosit un moment destul de greu, la care m-am gândit mereu cu teamă. Vârsta, accidentările mă împiedică să mai lupt pe mai multe fronturi"

DECIZIE

Se protejează la Inter Milano: nu mai evoluează cu infiltraţii

Cristi Chivu n-are zile tihnite la Inter Milano, neştiind în acest moment unde va evolua din vară. "Cu Inter Milano vom discuta între 10 şi 15 aprilie. Atunci se va decide viitorul lui Cristi la Inter", ne-a spus ieri Ioan Becali, impresar cu licenţa FIFA suspendată.

Becali nu crede că la Inter va avea loc o revoluţie la nivelul lotului. "Se va renunţa la câte un jucător pe an, nu la toţi în acelaşi timp", susţine procuratorul.

Chivu a fost accidentat în ultima perioadă. "N-a vrut să mai evolueze cu infiltraţii. Va intra pe teren doar când va fi apt sută la sută", a precizat acelaşi Becali. Inter a ratat, marţi, calificarea în "sferturile" Ligii, fiind eliminată dramatic de către Olympique Marseille printr-un gol marcat în prelungiri.