Evenimentul Zilei > Justitie > Chițoiu pus oficial sub acuzare. Anunț de ultima oră în dosarul accidentului mortal
Chițoiu pus oficial sub acuzare. Anunț de ultima oră în dosarul accidentului mortal

Chițoiu pus oficial sub acuzare. Anunț de ultima oră în dosarul accidentului mortal

Daniel Chițoiu, fostul ministru al Finanțelor, este chemat joi la audieri în cazul accidentului rutier, soldat cu două victime, în care acesta a fost implicat.  Un procuror criminalist de la Parchetul Tribunalului Pitești, care a preluat dosarul, va fi cel care va efectua audierile.

UPDATE1: Daniel Chițoiu a fost, joi, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. El este considerat suspect, procurorii considerând că este vina sa în producerea accidentului soldat cu un mort și un rănit grav. Pe lângă ucidere din culpă este cercetat şi pentru vătămare corporală din culpă. Tot astăzi au fost audiați și martorii și în plus, procurorii au cerut și o expertiză pentru a se vedea care au fost cu adevărat cauzele tragicului accident. Autoritățile nu exclud varianta ca acestă să fi vorbit la telefon în acele momente fatidice.

 


UPDATE: Daniel Chițoiu, fostul ministru al Finanțelor, s-a prezentat joi la audieri la Parchetul Tribunalului Pitești. La ieșire, Chițoiu a fost întrebat de jurnaliști dacă în momentul gravului accident pe care l-a produs, vorbea la telefon. Singurul său răspuns a fost că: „nu!”. Anchetatorii au luat în calcul varianta că, vorbind la telefon, fostul ministru a produs accidentul, atenția sa fiind distrasă de convorbire.


Știre inițială: Dosarul penal este deschis deocamdată in rem, adică nu există o persoană incriminată, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Accidentul a avut loc între Pitești și Vâlcea, chiar în a doua zi de Crăciun.

Două persoane au murit și una a fost grav rănită, după ce mașina fostului ministru a lovit frontal un alt autoturism. Daniel Chițoiu a ajuns și el la spital, cu traumatism abdominal, anunță realitatea.net.

Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus preluarea, pentru efectuarea urmăririi penale de către un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a cauzei penale în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în legătură cu accidentul din 26 decembrie, de pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti din judeţul Argeş.

Iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.