Medicul fără suflet cum a fost ”poreclit” de pacienți deoarece condiționa primirea unor sume de bani înainte de efectuarea operațiilor este la al doilea dosar de luare de mită. Deși este judecată pentru infracțiuni în legătură cu serviciu, mai exact pentru luare de mită, Ioan Dobrescu continuă să profeseze și să aibă același comportament.

Procurorii clujeni au reușit să adune câteva zeci de mărturii șocante ale unor părinți care l-au acuzat pe Dobrescu că a pretine bani.
Chirurgul a fost prins primind mită de la Monica B. suma de 500 de lei. Procurorii spun că Dobrescu își negocia mita ca la piață, ”600 de lei cotul” și ”500 de lei încheietura”.

”În cursul discuției cu Dobrescu, acesta a precizat că ne socotim după operație, întrucât numai cotul costă 600 de lei și încheietura 500 de lei”, a spus femeia care l-a denunțat pe medicul Dobrescu, care a fost prins în flagrant.

Acuzații peste acuzații

După prinderea în flagrant mai mulți clujeni au dat declarații împotriva lui Dobrescu. ”Medicul Dobrescu mi-a spus că trebuie să îi dau o sumă de bani, dacă am venit la spital. Eu l-am întrebat de ce trebuie să plătesc întrucât suntem la un spital de stat, iar medicul mi-a replicat că oriunde trebuie să plătești”, a declarat martor Mircea T.

Pe un copil de șase luni, Dobrescu  nu a vrut să îl opereze dacă nu și-a primit sfânta șpăguță. ”Medicul Dobrescu m-a tras deoparte pe holul spitalului și mi-a spus: carburantul este scump și dacă nu ar cere bani de la pacienți, nu ar avea cu ce veni la spital, …, l-am întrebat cât mă costă efectuarea operației, iar acesta mi-a spus că pentru mine, 400 de lei. I-am spus că nu am acești bani, iar medicul mi-a spus să îl caut atunci când voi avea”, a declarat martorul M. D..

1.500 de lei operația

Un alt martor, R. G. le-a declarat procurorilor că i-a dat lui Dobrescu suma de 1.500 de lei. ”La un moment dat m-a chemat medicul Dobrescu în cabinet și mi-a spus că copilul va trebui operat … și că toată treaba aceasta o să mă coste 1.500 de lei”.

Declarațiile halucinante date de martori dovedesc un caracter înclinat sre luarea de mită. Cazul unui copil cu rotula zdrobită a fost amânat la operație până când mama lui i-a dat bani medicului. ”Medicul mi-a spus să las suma pe care o consider suficientă și dacă nu este bine va strâmba din nas, iar dacă este bine nu va face acest lucru. Am pus pe dulapul indicat suma de 100-150 de euro, maxim 200 de euro. Medicul a spus că deocamdată este suficient, precizându-mi și că operația va avea loc a doua zi dimineața, lucru care s-a și întâmplat”.

 

Te-ar putea interesa și: