Evenimentul Zilei > Actualitate > Chirurgul care și-a atacat colegii cu bisturiul. Ce se întâmplă la Floreasca
Chirurgul care și-a atacat colegii cu bisturiul. Ce se întâmplă la Floreasca

Chirurgul care și-a atacat colegii cu bisturiul. Ce se întâmplă la Floreasca

Deși au trecut mai multe zile de la evenimentul deosebit de grav, care a avut loc la Spitalul Floreasca, unde medicul chirurg Sorin Păun și-a atacat doi colegi cu un bisturiu, autoritățile au luat o hotărâre abia în cursul zilei de miercuri.

Conducerea Spitalului Floreasca a luat decizia să îl demită pe chirurgul Sorin Păun, din funcția de medic șef al Secției a ll-a de Chirurgie, ca urmare a unui incident deosebit de grav care a avut loc în data de 6 martie 2020, într-una din sălile de operație. Atunci, medicul Păun i-a atacat pe alți doi medici chirurgi, aflați în sala de operație, cu un bisturiu electric. Chirurgul a produs o stare de alertă epidemiologică deoarece pacientul operat cu bisturiul folosit la atacul celor doi medici, era infectat cu Hepatita C. Chirurgul Sorin Păun (foto) este soțul consilierului prezidențial Diana Loreta Păun.

Situația de la Spitalul Floreasca a degenerat în cursul zilei de miercuri, când mai mulți rezidenți au amenințat că își vor da demisia, și asta în plină epidemie de coronavirus. Medicii rezidenți susțin că nu mai pot rezista în fața agresiunilor șefului Secției Chirurgie ll, din cadrul Spitalului Floreasca.

Unul dintre medicii rezidenți Lorena Buzeanu a fost martor la momentul agresiunii celor doi medici, înțepați de medicul Păun, cu bisturiul electric. “Imediat ce a început operaţia, atmosfera a fost una de tensiune. Orice se întâmpla nu era bine, nu era mulţumit şi se lua de colega mea, Ştefania. A continuat prin a o înţepa cu electrocauterul şi a dat-o afară din operaţie. Am încercat să înţelegem de ce face. Ştefania a întrebat: ce-am greşit? Ce-am greşit? Că noi nu înţelegeam ce s-a greşit. Lasă că ştii tu de ce…”, a spus Lorena Buzeanu, fiind citată de Tolo.ro.

Un agresor cunoscut

Evenimentul Zilei a relatat pe larg incidentul care a avut loc în blocul operator, inclusiv a publicat scrisoarea celor 16 medici chirurgi și rezidenți, care lucrează în cadrul Secției de Chirurgie ll din cadrul Spitalului Floreasca.

Medicul George Jinescu, este unul dintre cei care a semnat scrisoarea, prin care s-a cerut demisia doctorului Păun. Când vorbește despre medicul Păun, doctorul Jinescu spune că este ”„un agresor cunoscut, care a fost demis în nenumărate rânduri, este încontinuu susţinut şi propus spre şefia unor diverse secţii sau chiar ca manager, în ciuda evidenţelor”.

Un alt medic rezident, Andra Evtodiev spune că doctorul Păun face parte din comisia de examinare a rezidenților. “Mai mulţi colegi au fost de nenumărate ori înjuraţi, îmbrânciţi în sala de operaţie. La el se ştie: noi, când ieşim din sală, ne întrebăm unii pe alţii: te-a lovit, unde te-a mai lovit, ce s-a mai întâmplat? De nenumărate ori am fost daţi afară la modul: marş de-aici”, povesteşte Andra Evtodiev.