Evenimentul Zilei > Monden > Chirilă a ajuns la capătul puterilor? Strigăt disperat. „Rămân fără surse de venit”
Chirilă a ajuns la capătul puterilor? Strigăt disperat. „Rămân fără surse de venit”

Chirilă a ajuns la capătul puterilor? Strigăt disperat. „Rămân fără surse de venit”

Tudor Chirilă, celebrul jurat de la Vocea României, susține că trebuie să existe un tratament egal în ceea ce îi privește pe artiștii independenți.

„Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi. Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nicio protecţie social”, a scris Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook.

Artistul cere ca atât persoanelor care prestează servicii atât în companii, cât artiștilor care lucrează pe cont propriu, să li se ofere aceleași compensații.

„Este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție (art. 33, dreptul la Cultură)”, a mai scris Tudor Chirilă.

Tudor Chirilă încasează pentru un singur sezon al show-ului Vocea României cel puţin 40.000 de euro, potrivit unor surse din interiorul Pro TV.