Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Chiriașul la stat cu Land Rover, sprijinit de Guvern
Chiriașul la stat cu Land Rover, sprijinit de Guvern

Chiriașul la stat cu Land Rover, sprijinit de Guvern

Disperat de avalanșa de stenograme care-i fură zi de zi din voturi, Victor Ponta a dat aviz favorabil unei propuneri legislative aberante promovate de un politician la fel de aberant.

Fără să se consulte cu cineva, fără aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), fostul consilier al lui Ion Iliescu, senatorul PSD Șerban Nicolae, a propus pedeapsa cu închisoarea pentru cei care fac publice informații din dosarele penale aflate în faza de urmărire penală. În aparență, demersul lui Nicolae este unul nobil. În realitate, el vizează exclusiv așa numitele ”stenograme” din dosarele penale.

Înregistrările procurorilor i-au produs insomnii senatorului PSD Șerban Nicolae. Ca și șefului său de partid, avocatul senator a văzut negru în fața ochilor când au fost publicate în presă celebrele înregistrări din dosarul Cătălin Voicu. L-a apărat (fără succes) ca avocat pe generalul Voicu și i-a fost șofer când a ieșit pentru prima dată de la închisoare. Până la urmă, prietenul i s-a întors pentru 7 ani la închisoare. Stenogramele de atunci au dezvăluit, în premieră, existența unui grup infracțional la instanța supremă și modul cum funcționa mecanismul prin care milionari, politicieni și judecători urmăreau să câștige sume colosale prin procese trucate.

Dar cine este Șerban Nicolae? Se consideră, în toate intervențiile sale, un apostol al dreptății. În realitate este un datornic de top care se judecă, de ani de zile, cu RAAPPS și refuză să plece din casa statului. Propus pentru evacuare din apartamentul pe care-l ocupă de cel puțin cinci ani în centrul Capitalei, Șerban Nicolae avea de plătit până pe 26 septembrie anul acesta 112.000 de euro și o dobândă de 45.000 de lei.

A refuzat, pur și simplu, să achite chiria majorată de guvernul condus de Tăriceanu. Până atunci, mai mulți judecători, au decis că marele legalist a stat doi ani într-un apartament al statului fără să dețină un contract de închiriere valabil. Pe 26 septembrie, Curtea de Apel București, ca prin farmec, a decis rejudecarea cazului și casarea deciziei. Altfel spus, senatorul a fost invitat să o ia de la capăt cu procesele.

Să nu vă închipuiți că senatorul Nicolae este vreun sărăntoc care nu are bani de locuință sau de plata chiriei.

Are o casă de 381 de metri pătrați în Voluntari, la doi pași de București. Are bijuterii și obiecte de artă în valoare de 25.000 de euro, a primit anul trecut la botezul copilului cadouri în valoare de 35.000 de euro și și-a vândut Land Rover-ul cu 15.000 de euro.

Avizul Guvernului pentru inițiativa legislativă a social democratului îmbogățit din politică transmite un semnal clar Camerei Deputaților: dacă vreți să nu mai apăreți la televizor cu discuții stânjenitoare, votați legea lui Nicolae.

Conform tradiției, Ponta spune una și face alta. Rar, se ivesc și excepțiile. Tovarășul său, Șerban Nicolae, le intuiește și se agață cu succes de ele.  

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News