Evenimentul Zilei > Social > Chipul suferinței smerite – Calendar creștin ortodox: 6 mai
Chipul suferinței smerite – Calendar creștin ortodox: 6 mai

Chipul suferinței smerite – Calendar creștin ortodox: 6 mai

Sfântul și Dreptul Iov era originar din orașul Idumeea, la sud de Israel, spre Peninsula Arabică. Era din neamul lui Isav, nepotul lui Avraam.

Tatăl său se numea Zaret, iar mama Vosora. A trăit cu aproximativ 1925 de ani înaintea lui Iisus Hristos.

Dumnezeu i-a îngăduit diavolului să-l supună pe Iov la felurite ispite. A fost prădat de hoți de toate averile sale, precum și de slujitori, iar copiii săi au murit sub dărâmăturile casei distruse de furtună.

Iov și-a sfâșiat haina și și-a tuns părul în semn de doliu. Satana aștepta ca Iov să cârtească împotriva lui Dumnezeu, dar s-a înșelat pentru că Iov a căzut la pământ pentru  I se închina Acestuia.

Sfântul a binecuvântat pe Dumnezeu și în cele mai grele încercări în care ajunsese. Credința lui nu era fățarnică. Diavolul a adus asupra sa și lepră, încât el a trebuit să plece din mijloc oamenilor și să trăiască în afara orașului.

Însă dreptul Iov a suferit mai mult decât oricare alt om, cu răbdare îngerească, fără să deznădăjduiască, biruind astfel ispitele diavolului. Dumnezeu pentru răbdarea și iubirea alesului Său, i-a întors îndoit tot ce avusese înainte.

Astfel, Iov a mai trăit încă 140 de ani, văzându-și urmașii până la al patrulea neam, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate.

Sfântul și Dreptul Iov este, alături de Iisus Hristos și Maica Domnului, cel mai frumos exemplu de demnitate și credință neclintită, în mijlocul celor mai cumplite suferințe.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: