Chinul suprem! Carantină de 14 zile în cabina TIR-ului!

Chinul suprem! Carantină de 14 zile în cabina TIR-ului!

Un șofer român, angajat la o firmă din Milano, a fost obligat de polițiștii maghiari să stea în autoizolare în cabina TIR-ului pe care îl conducea, pentru 16 zile.

Cătălin Iftimia are 26 de ani și lucrează pentru firma italiană Aldieri Autotransporti. Românul a fost trimis în Italia, în Ungaria, de unde trebuia să încarce mai multe paturi, pe care trebuia să le transporte la Milano.

Autotrenul a ajuns la Szombathely în noaptea de miercuri spre joi, informează o revistă de profil a auto transportatorilor români. Deși a intrat legal în Ungaria, la un moment dat în curtea fabricii de mobilă și-au făcut apariția mai mulți polițiști care i-au pus în vedere șoferului român, că trebuie să rămână în cabina camionului, pentru 14 zile. "Am încercat să le explic că abia ajunsesem, că am fost controlat deja, dar nu am reușit să mă înțeleg cu ei. Mi-au luat certificatul de înmatriculare și au sechestrat camionul cu totul, spunându-mi că, din motive sanitare, trebuie să stau în carantină înainte de a putea circula liber din nou", a povestit Cătălin.

În ciuda explicațiilor logice, polițiștii maghiari au fost fermi și i-au spus lui Iftimia că dacă va pleca, va fi arestat iar camionul va fi confiscat. "Trebuie să stau blocat aici, în cabină, timp de 14 zile. Nu mă pot mișca, altfel mă arestează", a mai spus șoferul român.

Ne puteți urmări și pe Google News